Jurnal de gamer: din nou acasă

Anul 2024 se apropie cu pași repezi, au mai rămas aproximativ 4 ore până la debutul său dar asta nu mă impiedică să scriu câteva rânduri pe aici. În cadrul unui articol scris de mine v-am prezentat că mobilitatea și gamingul se pot înțelege de minune. Sunt om și uneori entuziasmul mă face să nu estimez corect, cazul fiind și cu acel articol.

Lista de sugestii și exemplele de configurări ce pot fi aplicate acelor jocuri este valabilă însă la o monitorizare mai atentă a temperaturilor din ”cutia magică” am realizat totuși că pe termen lung treaba nu mai este chiar așa de benefică. Folosirea ocazională pentru sesiuni de gaming poate este ceva mai acceptabilă deoarece ”cutia magică” a celor de la HP își trage puțin (mai mult) sufletul. Virtualizarea pentru AlmaLinux8 și folosirea Visual Studio Code fac totuși un tandem plăcut.

Pentru a proteja pe termen lung investiția făcută în laptop am ales totuși să las partea mai grea a gamingului către un desktop. Utilizator fidel al procesoarelor Intel și al plăcilor grafice Nvidia alegerea configurației nu putea fi mai diferită, drept urmare rezultatul este următorul:

Din perspectiva mea gamingul trebuie să fie o formă de deconectare, precum este și cititul atunci când mirosul hârtiei și a tușului încântă nasul. Cât despre lista mea de sugestii… ea devenit un pic mai mare :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *