TV Online

Internetul a evoluat destul de mult în zielele noastre și o dată cu el și modul prin care unele televiziuni își fac simțită prezența în spațiul virtual. Parcă mai ieri mă chinuiam să ascult un post de radio la 64kbs dintr-un internet cafe… iar azi există atât de multe căi de a te uita la televizor din fața calculatorului încât chiar nu știi ce să alegi. Ideea de bază din spatele acestei pagini ce nu are deloc legătură cu ceea ce fac eu pe blog, s-a născut din dorința de a conferi acces mai facil la posturile TV care emit pe Internet și care pot fi accesate fără a folosi programul Sopcast(de exemplu), care de cele mai multe ori este plin de fluxuri de date ilegale.

Din ce am putut observa unele posturi TV emit în direct emisiunile produse pe tot intervalul zilei, pe când altele fac asta numai parțial. De asemenea, aceste fluxuri de date sunt motorizate de playere video bazate pe modulul Flash, ”copilul de aur” al celor de la Adobe iar existența unei benzi de internet destul de bună reprezintă un plus. Adițional unele fluxuri folosesc mai nou tehnologia HTML5, de aceea este recomandat să folosiți un browser actualizat ca să eliminați balastul numit Flash Player (Google Chrome urmează să îl elimine definitiv de exemplu).

Fără să mă intind prea mult la vorbă iată canalele din România găsite pănă acum de mine care emit pe Internet:
– TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internațional și TVR HD pot fi vizualizate în cadrul portalului video TVR Plus
Realitatea TV
România TV
DIGI 24 HD
B1 TV
Kiss TV
U TV
Digi Sport 1
Digi Sport 2
Digi Sport 3
Digi Sport 4

Atenție totuși, canalele tv Digi Sport 1, 2,3 și 4 sunt accesibile numai abonaților la internet fix și/sau mobil din rețeaua RDS.

Canale internaționale care emit pe internet (aici am optat pentru cele care folosesc limba engleză)
Deutsche Welle
Euro News
Al Jazeera

Dacă mai cunoașteți canale românești și/sau străine care transmit nativ pe Internet, postați un comentariu la sfârșitul acestei pagini și le voi adăuga la lista începută mai sus. Vizionare plăcută ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *