Chiar dacă nu am abilități de programator, am avut curiozitatea acum ceva timp, mai precis prin anul 2011, să încerc și respectiv să cunosc un limbaj de programare, implicit să aflu cum stă treaba cu liniile de cod. Din multitudinea limbajelor de programare existente la ora actuală am ales Python ca și punct de pornire. La mai bine de trei zile după lecturarea unei cărți, am reușit să creez ceva care mie unul personal mi s-a părut a fi destul de util.
Acele două mici realizări personale m-au determinat ca astăzi 10 noiembrie 2012 să inaugurez o pagină dedicată proiectelor mele în cadrul blogului, punându-le astfel la dispoziția celor care le vor găsi utile ca și mine. Această pagină cuprinde ceea ce am realizat pana acum.
”Mesaj de întâmpinare” a fost primul script creat de mine folosind Python versiunea 2 și după cum îi zice și numele, l-am creat pentru a afișa anumite informații de fiecare dată când terminalul este ponit. Indiferent de distribuția linux și/sau de mediul de lucru folosit, am considerat că este un lucru plăcut să nu scapi anumite detalii din ochi, chiar dacă apar sub forma unui text.
osCU – openSUSE CLI Updater – este un script utilitar adresat numai utilizatorilor de openSUSE și se bazează pe librăria libzypp. Folosirea acestui script implică cunoșterea parolei pentru userul root, o conexiune la internet și cunoștiințe despre comenzile specifice distribuției linux openSUSE.
Python-4WebTV – este un mic script Python creat pentru utilizatorii de linux, openSUSE mai precis, pasionați în același timp de televiziunea online, dar și de navigatorul cu sursă liberă Mozilla Firefox. Programul a fost creat sub openSUSE 12.2, folosind Python 2.7.3, are ca dependință Flash Player, folosește comanda ”firefox” – /usr/bin/firefox și necesită desigur acces la internet. De asemenea țin să aduc la cunoștiință faptul că lista de posturi este mică, cauza principală fiind faptul că Adobe nu mai oferă actualizări pentru Flash Player sub linux.
Toate aceste programe se află găzduite pe platforma GitLab, depozitele pot fi accesate la următoarea adresă:
https://gitlab.com/bogdanmarius