Jurnal de gamer: mă joc și pe laptop

Cele mai interesante două cuvinte prezente în același loc și timp: joc și laptop. Dacă era vorba de un laptop cu o placă video dedicată articolul era cel mai probabil plictisor, dar așa cred eu că va fi măcar amuzant pentru cine are răbdare să îl citească. Înainte de toate trebuie subliniat un fapt: placa este integrată (dacă nu v-ați prins încă), dar asta nu ma oprit să încerc fiind mai performantă decît bătrâna Nvidia GeForce 730 GT.

Timpul nu este de partea mea și din păcate SSD-ul NVMe de 500 Gb conține destule lucruri, pe lângă căteva jocuri. Pentru a-mi face o idee despre ce jocuri pot încerca pe laptop, care de asemenea sunt prezente în special în librăria de pe Steam, am folosit https://www.pcgamebenchmark.com/ . Am descărcat programul de pe site care face detecția hardware, rezultatul fiind acesta:

O dată ce este finalizată detecția în browserul implicit al sistemului de operare (sper că nu mai este internet explorer) este deschisă o pagină ce conține afișat pe partea dreaptă sub denumirea, optimistă zic eu, ”Your PC Specs”. Orice căutare pe site va efectua automat o comparație între ceea ce s-a detectat local și eventualele recomandări din punct de vedere al componentelor necesare.

Lista de sugestii oferită de aceea pagină web este în regulă, dar și așa pot spune că există totuși o ”listă” pe care eu am realizat-o. Da, a fost nevoie să jonglez cu setările între minime și medii, între rezoluțiile 1080p și/sau 720p, cu sincronizarea activă(VSync), dar pănă la urmă seara când pornesc laptopul și nu mă ”joc” cu mașina virtuală pe care se află Almalinux, pot să mă joc următoarele:
pe Steam: Sniper Elite 2, Euro Truck Simulator 2, American Truck Simulator, Call of Duty 4: Modern Warfare (2007), Call of Duty: Black Ops 2 Zombie + Multiplayer, Cities Skylines, Counter-Strike 1.6 + Source, Left 4 Dead 1 + 2 și desigur Team Fortress 2.
– EA Play (fostul Origin): Need for Speed Most Wanted 2005 surprinzător dar încă există lume în sesiunile multiplayer și Need for Speed Rivals unde de asemenea exită ”lume” în sesiuni.

Și cam atât cu povestea mea… sper să vă fie utilă :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *