Cuvânt înainte
De ce încă un blog despre linux pentru începători când există atâtea? Asta m-am intrebat eu cand mi-am creat acest cont pe WordPress și mai ales când am decis să activez blogul. Răspunsul a venit după o conversație avută cu cineva ce are mai multa experiență în domeniul blogurilor și pot spune că a confirmat ceea ce am gandit și eu de câteva zile.
Astfel vă pot spune că scopul acestui blog este de a oferi o altă viziune, alături de cele existente, anume viziunea mea, asupra distribuțiilor linux existente precum și a programelor open-source pe care ele le folosesc. De asemenea acest blog este continuitatea celui găzduit de mine pe propriul meu PC și pot spune că oricine care migrează de la windows la linux poate să decopere că o distribuție linux nu este ceva imposibil de folosit. Oricât de străin ai fi în raport cu o distribuție linux, a.k.a “ca vițelul la poarta nouă” daca te apuci să citești un manual al distribuției linux alese sau al softului ce se vrea a fi instalat, ai să vezi că în timp, dacă îți și permiți poți avea propriul server ce poate găzdui un sait (folosind protocolul http sau https), poți avea un blog în care singura limitare ar fi spațiul alocat pe hard discul calculatorului personal, poți avea un forum în care să iți creezi și administrezi propria comunitate și în ultimul rând poți avea chiar și un server de gaming ( jocurile open source au comunități dinamice chiar și pe meleagurile noastre).
Începând cu data de 28 noiembrie 2012 Floss Blog s-a transformat în Blogul unui internaut, un blog cu caracter general, destinat atât utilizatorilor de linux, windows cât și celor de Android.
Blogul a fost relansat în 7 august 2016 din dorinţa de a continua o pasiune începută cu ani buni în urmă.
Prezență online prin contribuții și proiecte:
– nicio implicare momentan
Proiecte inactive:
1. Creation Dream Networks – proiectul meu realizat pe propriul PC, reprezintă 4 ani de folosire a distribuției linux openSUSE 11.0, proiect care s-a axat cel mai mult pe serverul de Urban Terror pe care l-am găzduit. Pagina web nu mai este activa.
Proiecte din cadrul cărora m-am retras ca și membru activ:
1. Comunitatea internațională openSUSE – locul de unde a început aventura mea pe linux acum mai bine de 6 ani. De ceva timp mi-au acordat statutul de membru pentru contribuțiile aduse în cadrul openSUSE România. Din perspectiva internațională îmi aduc contribuțiile pe forumul comunității, pe canalul de IRC #suse din rețeaua Freenode precum și către openSUSE:Testing Core team prin testarea versiunilor intermediare ale distribuției. Pentru detalii de contact accesați pagina mea de wiki.
2. Xonotic/Nexuiz România – al doilea proiect important pentru mine dupa acest blog; scopul acestuia era de a promova jocurile Nexuiz și Xonotic în România alături de Urban Terror, ca și alternative gratuite de gaming pentru fanii FPS-urilor.
3. Debian Linux România – primea mea implicare în constructia unei comunități pornind de la 0 alături de cei de la Serverhost care au înființat-o. Contribuții: administrator junior, redactor articole pentru sait și moderator global de forum.
4. Comunitatea Urban Terror România – acest joc de tip FPS se vrea și este (în opinia mea desigur) alternativa gratuită la faimosul joc Counter Strike. Contribuția mea către această comunitate s-a manifestat prin funcțiile de administrator de server, de sait și forum. Această comunitate și-a încheiat activitatea la 21 aprilie 2013.
5. Clanul Alliance Squad – am fost membru al acestui clan timp de 2 luni. În acest timp scurt am descoperit că românii mai au mult de muncit la capitolul ”lucru în echipă”, drept urmare nu cred că mă voi mai implica în clanuri de joc românești.
6. Comunitatea openSUSE România – o adevărată plăcere să contribui aici, multe experiențe utile trăite în cadrul acestui grup. Retragerea din acest grup a avut loc la 25 februarie 2013, după ce am asigurat un interimat de 2 săptămâni.
7. Comunitatea Mozilla România – contribuție mixtă oscilanta pentru această comunitate, prin articole scrise atât pe saitul aferent cât și aici pe blog. Ca și în cazul comunității openSUSE România voi continua să promovez comunitatea prin banner.
Dacă vizita pe blog va creat o impresie pe care doriți să mi-o transmiteți, o puteți face prin intermediul unui comentariu postat mai jos. Acestea fiind zise nu-mi rămâne decât să vă urez navigare plăcuta pe blogul meu ! :)
Salut,
Mie imi convine ca ai renuntat la chatul ala pentru a colecta feedback-ul, aveai pagini destule pe blog pentru asta.