Depozit de extensii

Am descoperit că este relativ ușor să faci extensii pentru Google Chrome și/sau Chromium, așa că am decis să concep această pagină în care să construiesc un mic depozit cu ele. Nu am o anumită categorie în minte atunci când le construiesc ci pur și simplu necesitatea de a mai reduce câteva clickuri prin navigatorul de internet. Licența aferentă este cea a blogului pentru liniile de cod, dar pentru partea grafică și denumire este una specifică entității pe care o promovez prin această extensie.

Instalarea extensiilor:
pentru Windows: se descarcă și respectiv se extrage conținutul arhivei cu extensia aleasă, după care se mută în folderul (My) Documents. Se pornește Google Chrome, după care se navighează către Settings -> Extensions -> se bifează căsuța Developer Mode -> se apasă pe butonul Load unpacked extension -> în fereastra ce se deschide navigați către locul unde se află extensia salvată, mai precis navigați până în cadrul folderului care conține fișierul manifest.json (de exemplu /Documents/openSUSE-Wiki/1.0.0/ )
pentru Linux: se descarcă și respectiv se extrage conținutul arhivei cu extensia aleasă, după care se mută în folderul /home/nume-utilizator/Documents/openSUSE-Wiki/1.0.0/. Se pornește Google Chrome, după care se navighează către Settings -> Extensions -> se bifează căsuța Developer Mode -> se apasă pe butonul Load unpacked extension -> în fereastra ce se deschide navigați către locul unde se află extensia salvată, mai precis navigați până în cadrul folderului care conține fișierul manifest.json (de exemplu /home/nume-utilizator/Documents/openSUSE-Wiki/1.0.0/ )
ATENȚIE: extensiile nu se vor sincroniza cu contul vostru Google deoarece sunt instalate local și nu din cadrul Chrome Web Store.

Extensii pentru openSUSE:
Licență embleme și denumire: openSUSE Trademark
openSUSE Wiki
openSUSE Software

Extensie pentru openSUSE România:
Licență logo și denumire: Ovidiu Calbajos pentru openSUSE România, bazat pe openSUSE Trademark
openSUSE România

Extensie pentru Mixcloud:
Licență logo și denumire: Mixcloud Limited, 41a Tabernacle Street, London, EC2A 4AA.
Mixcloud

Extensie pentru Soundcloud:
Licență logo și denumire: SoundCloud Limited, Rosenthaler Straße 13, 10119 Berlin, Germany.
Soundcloud

Utilizare plăcută ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *