WinFF

Posesorii de calculatoare personale, fie ele de birou sau laptopuri, știu cu siguranță că la sfârșitul zilei se pot delecta cu muzică și de ce nu cu diferite fișiere multimedia. În zilele noastre totuși calculatoarele nu sunt singurele ”fiare electronice” care mișună în jurul nostru, ci din contră, fauna s-a diversificat astfel că mai există telefoanele mobile mai mult sau mai puțin deștepte și desigur tabletele. Toate aceste elemente alcătuiesc ceea ce putem numi mediu electronic, fiecare element având plusurile și mai ales minusurile sale.

Dacă în privința calculatoarelor de birou și a laptopurilor stresul spațiului de stocare și a consumului de energie este unul redus, nu același lucru se poate spune și despre celelalte dispozitive mobile. În viziunea mea, mai mult sau mai puțin gresită, convertorii multimedia vin să creeze un anume echilibru: dimensiune mai redusă a fișierelor convertite dar cu aceași calitate ca și fișierul original. Printre atâtea alternative comerciale utilizatorii de Windows mai au la dispoziție și programul WinFF bazat pe FFmpeg, o unealtă destul de familiară utilizatorilor de distribuții linux.

Din punct de vedere al contrucției sale, WinFF este doar o interfață grafică cu un grad ridicat de compatibilitate. WinFF poate fi instalat sub diferite versiuni de Windows precum Windows 95, 98 , ME, NT, XP sau VISTA. ”Eroul” micului meu articol este FFmpeg, un program liber ce este alcătuit din 3 elemente specifice: libavcodec folosit la codarea și decodarea fișierelor multimedia, libavformat și programul pentru linia de comandă ffmpeg. Din perspectiva formatelor multimedia suportate amintesc aici pe cele audio/video specifice programelor Windows Media Player, Quicktime Player, Real Player și chiar pe cele ale Adobe Flash Player. O listă completă cu formatele suportate o puteți vizualiza aici.

Chiar dacă bateria dispozitivilui vostru mobil suferea destul de mult în trecut atunci când trebuia să redea anumite fișiere multimedia, acum el poate răsufla ușurat, nu trebuie să își mai bată prea tare capul anunțându-vă că spațiul de stocare este aproape plin. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.