SumatraPDF

pdfreaders-logoNu trebuie să fii un utilizator de Windows că să îți dai seama că Adobe Reader, creația companiei Adobe, este cel mai popular program de citit documente în formatul PDF. Din păcate pentru Compania Adobe, este la fel de mult iubit și de cei care crează programe malware compatibile cu familia sistemelor de operare Windows, astfel că Adobe și al să modul de navigator poate fi o adevărată gaură de securitate.

Codul sursă închis și problemele de securitate aferente programului Adobe Reader au dus la apariția a numeroase programe cu sursă deschisă, capabile de a citi documente in formatul PDF. Conform saitului PDFreaders.org există un număr destul de mare de alternative pentru Adobe Reader, majoritatea create pentru distribuțiile linux dar și câteva create pentru sistemele de operare Windows, acestea fiind: Evince, MuPDF, Okular și SumatraPDF.

Așa cum și tilul o sugerează am ales să pun în centrul atenției SumatraPDF: SumatraPDF is a PDF, CHM, XPS, DjVu, CBZ and CBR reader for Windows. SumatraPDF is small, starts up fast and simplicity of UI has a high priority. SumatraPDF este compatibil cu Windows XP, Vista și Windows 7. Programul poate fi descărcat ca și kit de instalare sau ca program independent ce poate fi inițiat de un stick usb din cadrul acestui sait. Lectură plăcută ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *