Picătura interesantă: Deluge

deluge-iconPicătura interesantă pe care doresc să o prezint în cadrul acestui articol nu seamănă deloc cu adezivul ce mai apare la televizor ca o reclamă de câteva secunde, atunci când din curiozitate îi mai dați drumul, ci din contră, este vorba de un program cu sursă deschisă menit să vă ajute să descărcați fișiere de pe internet folosind protocolul Bittorrent. Dacă nu va-ți prins până acum Deluge este o alternativă pentru uTorrent.

Deluge, este un client Bittorrent liber, construit în jurul platformei Gtk și a limbajului de programare Python, compatibil cu µTorrent Peer Exchange, care dispune printre altele și de un grad ridicat de criptare a informațiilor. Conform creatorilor săi, Deluge este axat pe un consum redus de resurse astfel încât procesul de descărcare desfășurat să nu afecteze alte activități specifice sistemului de operare pe care este instalat. Funcționalitatea programului este oferit de numărul mare de module disponibile, unele oferite implicit cu Deluge altele disponibile în cadrul acestei pagini.

Cum?… client torrent? piraterie!… cam așa rimează probabil în mintea unora, faptul că orice client Bittorrent poate fi folosit numai pentru a descărca material protejat de anumite drepturi de autor. Din păcate pentru acei canibali digitali al căror pointer de mouse știe să dea clic numai pe torrente ilegale, mai există pe lumea asta a noastră și lucruri ce pot fi descărcate legal, fie că este vorba de o melodie sau de un clip video. Cele două recomandări ale mele în acest sens sunt ClearBits și desigur Mininova, două saituri ce oferă spre descărcare creația diferitelor trupe sau artiști care doresc să se facă cunoscuți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *