Windows 10 și jocurile PC

Windows 10 este de ceva timp pe piață, fiind practic un upgrade pentru Windows 8.1. Din punct de vedere al programelor situația pare să fie în regulă, browserele s-au adaptat, la fel și clienții de mesagerie instantă gen Skype sau Yahoo Messenger, altele probabil funcționează prin ”magia” opțiunii numită ”Run in compatibility with…” de unde se poate alege Windows 7, Vista sau XP. Dacă aplicațiile disponibile pentru Android nu sunt pe placul vostru sau pur și simplu, a virtualiza Android este dificil, atunci Windows 10 vă poate atrage prin multitudinea de aplicații oferite de Windows App Store

Din punct de vedere al jocurilor există două tabere și asta deoarece Windows 10 a adus cu sine o versiune nouă de DirectX, respectiv versiunea 12, care aduce avantaje calculatoarelor și laptopurilor cu putere de procesare mai mare. Cele două tabere sunt reprezentate de jocurile ieșite în ultimul an și jumătate care au anunțat suportul pentru Windows 10, dar de partea opusă avem jocurile din anii 90 și de ce nu 2000 (apărea urât să scriu anii 00 :) ).

Personal pot spune că am observat păreri pro și contra despre jocurile PC și Windows 10, de regulă multe vizau pornirea jocului respectiv și asta pe huburile oferite de Steam pentru jocurile din magazinul lor virtual. Din păcate oricât de mult suport ar oferi dezvoltatorul și/sau Microsoft, întotdeauna utilizatorii vor fi cobai fără voie fiind nevoiți să se adapteze.

Dar am Windows 10, altceva nu pot face, care sunt limitările la jocurile mai vechi ? O întrebare onestă atât pentru cei care au deja Windows 10, dar și pentru cei care vor fi nevoiți să faca upgrade. Un utilizator al comunității Microsoft, a creat o topică de discuție prin care a început o muncă titanică de a crea o listă cu jocurile mai noi sau mai vechi, care merge sub Windows 10. Topica este disponibila la acest link și are destule repere care zic eu că pot fi utile. Cum speranța moare ultima, nu-mi rămâne decât să vă urez succes și desigur compatibilitate cu Windows 10 a jocurilor voastre preferate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.