Origin, între pro și contra

Steam este cu siguranța cea mai mare platformă online atunci când vine vorba de a cumpăra jocuri, dar în același timp nu este singura. Pe undeva prin ”spate” mai există și Origin, platformă dezvoltată de cei de la Electronic Arts (EA) și Uplay (Ubisoft Store), platformă dezvoltată de cei de la Ubisoft. Așa cum și titlul o spune subiectul acestui articol este platforma Origin.

Numărul jocurilor prezente este unul redus și cuprinde în mare măsură numai pe cele create de Electronic Arts și dezvoltatorii asociați lor. În toate acestea găsesc demn de a menționa faptul că periodic cei de la EA oferă gratuit câte un joc, iar de-a lungul timpului am prins și eu câteva titluri (care îmi vin în minte acum), precum Dragon Age Origins, Battlefield 3 și recent Mass Effect 2. Jocurile oferite conțin și anumite DLC-uri ( conținut suplimentar) pe lângă conținutul de bază ca să zicem așa, dar nu vă gândiți la ceva important, oricum este gratis deci nu m-aș putea plânge prea mult.

Dacă tot am avut ”noroc” am zis că măcar să le încerc, căci nu strică… Astfel, în ultimele zile am testat Dragon Age Origins și Mass Effect 2. Configurația calculatorului este procesor Intel Core 2 Duo @ 2GHz, instalarea s-a realizat pe un disc normal Western Digital Black de 1 Tb și placă video Nvidia GeForce 430 GT.

Înainte de a testa jocurile, a fost nevoie să instalez clientul. Din păcate încă de la început acesta a avut probleme de funcționare, fiind nevoie de o închidere forțată din Task Manager. Trecând peste acest hop am fost suprins de altele în speță la descărcarea și instalarea jocului Dragon Age Origins. Dintr-un anume motiv programul Origin s-a blocat iar instalarea jocului a rămas ”agățată”, nu mare mi-a fost mirarea când a fost nevoie de un restart din buton… pe care recunosc era puțin praf… că să observ apoi o eroare la discul folosit.

Am reușit să remediez situația dar misterul rămâne, deoarece prin Steam am instalat jocuri de dimensiuni mai mari de 10 Gb cât avea Dragon Age Origins (de exemplu Rage) și nu a ajuns în stadiul în care să mă lovesc de erori la citirea discului. Revenind la ceea ce era important, respectiv jocul, pot spune că povestea este bine conturată, personajul are la dispoziție mai multe opțiuni atunci când vine vorba de interacțiune, fiecare având un deznodământ mai mult sau mai puțin pozitiv. Setările folosite la joc au fost minime pe configurația menționată în acest articol.

Cu puțină teamă am instalat și Mass Effect 2. Diferențele față de Dragon Age Origins fiind majore, instalarea a decurs fără probleme, jocul s-a configurat singur pe setări medii și nu am întâlnit probleme în timp ce exploram povestea. Faptul că are și Cloud Save este iarăși un plus ce se merită menționat. Acest joc a venit la pachet și cu conținut suplimentar, practic câteva misiuni independente de povestea jocului plus melodiile folosite în joc. Povestea jocului este fluentă, eroul este salvat după ce se sacrifică pentru binele altora iar acum are o misiune nouă de a salva galaxia. Am jucat primele 2 misiuni, este o combinație echilibrată între un FPS și RPG.

Experiența avută cu Origin mă plasează mai mult spre contra, nu știu dacă este vorba de un bug (defect de funcționare) al programului Origin sau ceva cu discul meu. La verificarea și testarea discului cu ceea ce oferă Windows-ul plus încă un program terț, totul reiese că este în regulă. Partea bună este că în timp, cu multă răbdare, vă puteți realiza o librărie cu jocuri ce pot fi distractive atunci când nu aveți ce face :)

Licențiere: denumirea și logo-ul Origin sunt mărci înregistrare ale Electronic Arts Inc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *