VPS-ul ”moca” un stres inutil

Brrrr… se vede că iarna vrea să își intre în drepturi, așa cum dorește să o facă de fiecare dată de prin decembrie. Timid precum iarna am încercat acum două săptămâni un alt tip de serviciu gratuit pe lângă subdomenii și anume unul (nu merită reclama) de VPS – Virtual Private Server, care pe atunci părea ceva promițător și desigur util.

Motivul care ma determinat să apelez la un furnizor de VPS-uri ”moca” a fost dorința de a contribui cu un server de ”voice chat” folosind Mumble, pentru Urban Terror România. Oferta gratuită de VPS a furnizorului include 10Gb de spațiu, 128 Mb de Ram și 640 Mb de Swap. Sistemele de operare puse la dispoziție spre a fi instalate pe mașinile virtuale sunt CentOS 5 și 6, Debian 5 și 6, precum și Ubuntu 10.04 sau 12.04. Dacă până aici totul pare frumos și cusut cu ață roșie, la nici o săptămână după ce mi-am făcut contul m-am trezit anunțat de contribuitori ai Urban Terror România că serverul de chat este picat. La o simplă investigație am putut afla că serverul virtual a fost oprit de furnizor nu pentru că aș fi încălcat regulile ci pentru că există probleme tehnice ce trebuie rezolvate, de care nu aș fi aflat deloc pentru că nu am primit nici o notificare în acest sens.

Pentru a descoperi mai multe informațiii despre acest lucru am decis să mă înscriu ca și membru pe forumul lor. Ideea forumului este bună, un loc în care să primești suport tehnic gratuit pentru serviciul de VPS. Dorința de a cere ajutor a scăzut drastic atunci când am văzut că forumul era plin de topici în care alți utilizatori ca și mine anunțau probleme de logare și/sau funcționare a serverelor virtuale. Una peste alta, un moderator a anunțat că se lucrează la problema mai sus menționață dar fără o dată precisă când serviciile vor fi reluate și iată-mă aici la trei săptămâni anunțându-vă următorul fapt: dacă aveți nevoie de un VPS și există ceva gloanțe prin buzunar mai bine alegeți un serviciu plătit, din România căci există, decât să încercați un serviciu gratuit care nici măcar un amărât de ”uptime” bun nu are.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *