Mozilla va implementa WebRTC pentru Firefox

De curând Organizația Mozilla a introdus în navigatorul de internet Firefox versiunea 17, o nouă funcție și anume cea de socializare folosind rețeaua Facebook… desigur că doar nu foloseau Google Plus. Conform unui articol recent, dezvoltatorii navigatorului se gândesc să ducă interacțiunea cu rețelele sociale folosind Firefox la un nivel și mai înalt, cât se poate de unic și mai ales practic pentru utilizatori.

Conform informațiilor oferite de Todd Simpson, dezvoltatorii Mozilla Firefox ar urma să implementeze funcții de comunicare audio, video precum și transfer de date folosind tehnologia WebRTC în cadrul navigatorului. Așa cum bine știm Mozilla prețuiește intimitatea fiecărui utilizator, astfel că WebRTC vine să completeze acest fapt, conexiunea creată fiind una securizață de tip ”peer-to-peer” între interlocutori, folosind funcția ”DataChannel”. Transferul de date este partea cea mai interesantă în viziunea mea, folosind ”drag-and-drop”, astfel că destinatarul datelor va putea vizualiza ceea ce primește intr-un nouă fereastră a navigatorului și desigur va decide dacă inițiază sau nu transferul.

Paradoxul plăcut… dacă se poate numi așa, a fost dat de schimbările venite din partea Yahoo! și respectiv Microsoft, iar acum Mozilla vine să dea o lovitură de grație, una sub o licență liberă. Personal sper ca Mozilla să adauge suport și pentru alte rețele sociale. Nu aș părea surprins dacă Mozilla ar decide pe viitor să își facă propria rețea de socializare, ”au cu ce” :D .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *