Vreme rea, curent electric ”nema”

Aseară eram destul de încântat să văd cum ninge, chiar dacă la televizor mai toate posturile tv, din pachetul ”must-carry”, turnau lejer aceași poveste ”copy&paste” cu vremea rea și cod galben, lucru util și de apreciat. Dacă din perspectiva problemelor climatice orașul meu de bastină reușește să iasă oarecum basma curată, nu același lucru se poate spune și despre serviciile pe care lunar le plătesc.

Serviciul plătit aflat în rolul principal din cadrul acestui articol este CEZ. CEZ… știți voi, firma aia care ne bagă pe gât taxa tv pentru posturile publice căci altfel știu că nu au cum să ne prindă și aceiași firmă care livrează curentul electric pentru abonații aflați în sudul țării (parcă). Mereu prin perioada asta apare câte un cineva cu funcție la TV și ne anunță că ”anul ăsta vremea rea nu ne va prinde nepregătiți”… un lucru pe care și un copil mic de grădiniță nu îl mai crede. Se pare că pe parcursul nopții acel cod galben a început să își arate ”mușchii”, astfel că ninsoarea s-a tranformat în ploaie și o dată cu ea mult stimatul serviciu de electricate CEZ a decis să facă ”pauză” vreo 5 ore.

Nu vreau să contest munca depusă de meteorologi prin acest articol, dar când vine vorba de CEZ aici am multe lucruri de zis. Prima chestie care vine în minte ar fi o întrebare legată de investițiile în infrastructură, căci eu unul nu prea am auzit prin mass-media de așa ceva și speculez eu unul că de pe vremea lu` răposatu` din 89 nu prea s-au mișcat multe. A doua chestie are legătură cu calitatea serviciului căci suntem țară membră a …UE și cred că pe undeva există și vreo lege prin care am dreptul să trag măcar de ”ureche” furnizorul de servicii când problema sa mă afectează direct… produsele alimentare din frigider nu sunt gratuite (de exemplu).

Aventura mea din timpul acestei pene de curent poate fi concluzionată astfel: 1,48 Euro irositi pe apeluri la call center, unde bunul simț se evaporase de mult, probabil în spiritul civic al alegerilor electorale. Oare cât de pregătit este CEZ pentru această iarnă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *