Vizualizare certifcate SSL în Chrome

Folosirea certificatelor SSL prin care se asigură un grad sporit de securitate a site-urilor a devenit ceva uzual în zilele noastre. Nu știu câte persoane au avut curiozitatea de a vizualiza detaliile despre un certificat SSL, dar este bine venită verificarea atunci când vorbim de efectuarea unor plăți online cu cardul.

Dacă folosiți browserul Mozilla Firefox, vizualizarea acestor detalii se realizează destul de ușor. Pe un site care foloșește un certificat SSL o să apară un lacăt verde. Se face clic pe lacătul verde – clic pe săgeata de la numele domeniului ce are ”Secure Connection” – clic pe More Information – clic pe View Certifcate. Par mulți pași de realizat, procesul este cursiv, implică doar 4 clic-uri de mouse.

Același lucru se întâmpla până mai de curând și la Google Chrome. Se făcea clic pe lacătul verde al unui site ce folosea certifcat SSL – Learn More – și gata, vedeam detaliile despre certificat. Începând cu Google Chrome versiunea 56 situația s-a schimbat, în sensul că implică puțină navigare printre meniurile din browser.

Vizualizarea informațiilor despre un certificat SSL, pe Google Chrome începând cu versiunea 56 se poate realiza astfel:
– combinația de taste CTRL + SHIFT + I , apoi faceți clic pe tabul Security – View Certificate
sau
– clic pe cele 3 puncte – More Tools – Developer Tools – clic pe tabul Security – View Certificate
De unde și până unde necesitatea schimbării nu știu, dar pare descurajant, mai ales atunci când cineva se poate afla într-o oarecare grabă de a vedea aceste detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *