Android: programe de personalizare

Nu știu câti dintre voi sunt mulțumiți de ceea ce oferă interfața grafică ”din pachet”, care se află instalată pe dispozitivul cu Android din dotare. Eu unul apreciez efortul unui anume producător român de telefoane (dacă se poate folosi o astfel de exprimare) depus în a dezolva o interfață plăcută, dar mie unul nu îmi place mai ales când în anumite momente unele iconițe de la programele instalate nu apar deloc sau apar după un restart… rușinică !

Din dorința de a ”tuna” puțin aspectul, am început desigur să caut în Google Play după un astfel de program pentru personalizarea dispozitivului, numit ”launcher”. Practic, ideea din spatele unui astfel de program se rezumă la oferirea de modele diferite pentru iconițe, aranjamentul ferestrelor de lucru fie pe orizontală sau pe verticală, posibilitatea de a alege un wallpaper și desigur nepreferatele mele acele widgets.

În urma încercărilor mele pot spune că am alcătuit un top 3:

1. ZenUI Launcher-Theme,Wallpaper

2. GO Launcher-Theme,Wallpaper

3. Nova Launcher

Închei articolul cu scuzele de rigoare, pentru Nova Launcher nu am găsit un trailer. De asemenea, adaug aici faptul că primele două programe afișează și reclame, lucru realizat probabil de 99% dintre aplicațiile create pentru Android. Utilizare plăcută dacă vă încumetați la așa ceva ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *