Urban Terror 4.3.1

Urban Terror a fost și încă este unul dintre jocurile mele preferate, fiind o alternativă plăcută la jocul Counter-Strike care acum câțiva ani nu era disponibil decât pentru Windows. În cadrul altor articole am discutat despre părțile bune dar și rele prin care a trecut jocul și comunitatea, în cele din urmă nimic nu este perfect și cu timpul lucrurile s-au stabilizat intrând în normal.

Astfel, după versiunea 4.1 și apoi 4.2.x, echipa care se ocupă cu dezvoltarea jocului, Frozen Sand, a lansat Urban Terror versiunea 4.3.1. Conform informațiilor de pe site-ul oficial, versiunea 4.3.1 este ultima care va utiliza motorul grafic Ioquake3, dezvoltatorii urmând să lanseze în viitor Urban Terror Resurgence bazat pe motorul grafic Unreal Engine 4 (UE4), devenit de ceva timp gratuit. Gândiți-vă la această schimbare precum este Counter Strike 1.6 și Counter Strike Global Offensive.

Personal pot spune ca am testat motorul grafic Unreal Engine 4, prin intermediul jocului Unreal Tournament și pot afirma că nu toată lumea va putea juca Urban Terror Resurgence și asta pentru că nu toți au calculatoare de generații mai noi. Revenind la Urban Terror versiunea 4.3.1 pot spune că am observat declinul pe ambele direcții: servere mai puține și goale, iar pe serverele populare o dată pline acum doar pe jumătate. Nu cunosc această rată negativă, jocul este gratuit, oricine poate crea un server, dar presupun că este vorba de trecerea catre Unreal Engine 4.

Am lansat și un server românesc pentru Urban Terror 4.3.1, sub denumirea [4.3.1] ROMANIA TDM, dar nu prea mai intră jucătorii așa cum se întâmpla în vremea când versiunea 4.2.x era la ”putere”. O să mai las serverul online o perioadă pentru a vedea dacă situația evoluează spre bine, iar apoi probabil că îl voi opri.

Licențiere: denumierea și logo-ul Urban Terror sunt marcă înregistrată Frozensand Games Limited.

2 comments

  1. Buna, e pentru prima data cand va vizitez blogul si vreau sa va spun ca imi place ceea ce faceti! mult succes si continuati tot asa… v-am adaugat la favorite :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *