Descărcare manuală: Java și Flash Player

Tehnologia HTML5 prinde din ce în ce mai mult teren în cadrul browserelor de la ora actuală, dar mai există totuși site-uri care preferă tehnologii mai vechi și uneori chiar riscante pentru cei fără prea multe cunoștiințe tehnice. Accesarea anumitor site-uri mai implică și acum folosirea programului Java sau a programului Flash Player.

Personal cunosc riscurile unui program neactualizat de aceea nu recomand urmarea indicațiilor din acest articol decât dacă doriți să vă asumați în nume propriu același risc ca și mine. De-a lungul timpului am observat că setarea anumitor programe pe actualizare automată poate fi pagubașă, mai ales când cauzează probleme de funcționalitate și/sau securitate, drept urmare aleg să actualizez manual programele Java și Flash Player. În ajutorul meu vine browserul Mozilla Firefox care îmi permite să verific dacă Java și Flash Player sunt cu actualizările la zi.

Descărcarea manuală a programelor Java și Flash Player implică accesarea următoarelor adrese:
https://www.java.com/en/download/manual.jsp – pentru Java, descărcați kitul pentru 32 de biți sau ambele dacă sistemul de operare este pe 64 biți
https://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/ – pentru Flash Player
– pentru cei cu calculatoare mai vechi sau care din anumite cauze nu doresc o versiune mai nouă de Flash Player pot accesa o arhivă online cu versiuni mai vechi la această adresă https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

După ce ați descărcat versiunea dorită aveți în vedere să debifați actualizarea automată și să tineți cont că trebuie să verificați periodic dacă există sau nu actualizări disponibile pentru Java și Flash Player. Succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *