Urban Terror 4.2.002

Dacă unele jocuri devin mai complexe prin lucrurile pe care le implementează dezvoltatorii lor, jocul Urban Terror prin recent apăruta versiune beta 4.2, se îmbârligă din ce în ce mai mult în denumiri complexe de versiune și din perspectiva mea cu mari probleme în ceea ce privește produsul software pe care îl oferă celor intesați să îl încerce.

Ca și în cazul versiunilor anterioare jocul este disponibil pentru platformele Windows, Linux și Mac. Orice asemănare se oprește aici deoarece versiunea 4.2 a Urban Terror este incompatibilă cu versiunile anterioare ale jocului dar se prezintă ca un următor pas al evoluției sale. Chiar dacă dezvoltatorii au implementat printre altele autentificarea din cadrul jocului pentru o mai bună evidență a scorurilor pe care un jucător le are și respectiv funcția de auto-actualizare a jocului menită să descarce acele elemente noi, Urban Terror a călcat cât se poate de strâmb în 4.2.001 și astfel versiunea 4.2.002 vine oarecum să ”salveze situația”.

Schimbările aduse de Urban Terror 4.2.002 sunt următoarele:
– au fost reparate defectele de funcționare care fie produceau suprasolicitarea procesoarelor sau cădere completă pe partea de găzduire a unui server de joc
– a fost reparată problema de autentificare pe sistemele de operare pe 64 de biți
– a fost îmbunătățit fișierul ”Quake3-UrT_Logitech_Game_Recognition.reg” (Windows) pentru posesorii de mouse marca Logitech
– au fost reparate defecte de funcționare ce vizau textura componentei ”helmet”și scorurile din modul de joc FFA (Free For All)
– alte schimbări viează introducerea laserului pentru arma AK47, a fișierului ”mapcycle.txt” pentru administratorii de servere și îmbunătățirea FPS-ului pentru joc (oare?).

Lista completă cu modificările din această versiune pot fi vizualizate în cadrul acestei pagini. Actualizarea jocului va fi realizată prin intermediul componentei ”UrTUpdater”. Personal, găsesc cele 100 maxim 200 de servere specifice versiunii 4.2 o mărturie irefutabilă a încrederii pe care administratorii de servere o acordă dezvoltatorilor în această perioadă. De partea cealaltă a baricadei se află versiunile 4.1 / 4.1.1 și respectiv cele aproximativ 700 de servere disponibile.

Emblema jocului precum și denumirea Urban Terror sunt proprietatea intelectuală a FrozenSand / 0870760 B.C. Ltd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *