Alternative la Google Play

De curând am devenit posesor al unui dispozitiv cu sistem de operare Android, prin cumpărarea unei tablete de buget, concepută de români și asamblată pe undeva prin China. Astfel, pe lângă o fereastră larg deschisă pe care trebuie să o păzesc de eventualele pericole și un pinguin destul de șmecher, am devenit și un consumator al produselor oferite de Google Play, cunoscut anterior ca și Android Market.

Trebuie să recunosc că fiorul mobilității m-a cuprins și pe mine, mai ales când am descoperit numărul imens de aplicații pe care dezvoltatorii le oferă prin intermediul Google Play dar, în același timp, acest număr mare de aplicații pot fi derutante dacă ești ”nou venit”. Deci, ce-i de făcut? O primă variantă ar fi să ”purcedeți” cu tupeu printre aplicațiile oferite de Google Play și implicit punând dispozitivul la muncă, astfel încât parțial să își justifice banii investiți. Personal am căutat și alte opțiuni și pot spune că am găsit unele sub forma unor recenzii care prezintă anumite programe dar mai ales, am descoperit saituri alternative la Google Play, care pot, mai mult sau mai puțin, să vă ajute atunci când căutați ceva.

Din ce am putut vedea, unele saituri fac un triaj în plus față de Google Play deci inevitabil va trebui să vă autentificați la serviciile Google pentru a instala ceva, pe când altele necesită crearea unui cont pe saitul propriu. Indiferent de natura saitului accesat care oferă aplicații pentru Android este bine să aveți în vedere căteva elemente: accesați Google Play și instalați un program antivirus, accesați secțiunea securitate a dispozitivului și activați opțiunea ce permite instalarea aplicațiilor din surse necunoscute și nu în ultimul rând, când vreți să instalați vreun program aveți grijă să vizitați și saitului dezvoltatorului.

Navigând pe Internet am decoperit 5 alternative la Google Play, unele având drept țintă planul internațional iar altele vizând anumite categorii de utilizatori care nu pot accesa Google Play. Aceste alternative sunt:
1. GetJar – destinat publicului larg și atrăgător prin faptul că oferă aplicațiile comerciale fără nici un cost
2. AppBrain – este o îmbinare între un magazin virtual și rețea de socializare, oferindu-se mai degrabă ca un concept ce oferă recomandări. Aplicația AppBrain poate fi instalată din Google Play.
3. SlideME – un magazin virtual ce poate fi accesat prin instalarea aplicației specifice SAM și respectiv prin crearea unui cont. SlideME vine preinstalat pe dispozitivele ce nu pot accesa Google Play.
4. Android Zoom – este un alt magazin virtual ce se axează pe recomandări și pe interacțiunea cu Google Play, atunci când vine vorba de descărcarea produselor software
5. Androidpit – un nume cam tras de păr pentru un magazin virtual, ce își are sediul undeva în Germania. Aplicația asociată magazinului virtual poate fi instalată de asemenea din Google Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *