Curățenie de toamnă încheiată

Debutul sezonului de toamnă a marcat acest blog și în egală măsură și pe mine ca persoană care scrie pe aici, despre una sau alta, caldă sau rece. Pe lângă relația amoroasă dintre articolele pentru distribuții linux și cele pentru windows, acestă toamnă a mai adus și o rezivzuire a mea ca și contribuitor prin cadrul diferitelor comunități, mai mult sau mai puțin dezvoltate.

Prima revizuire a avut în centrul atenției Grupul de discuții Google creat pentru jocul Smokin Guns. În ciuda faptului că am găzduit un server propriu pentru joc și că am făcut reclamă grupului pe rețelele de socializare unde sunt înregistrat, nu s-a întâmplat mai nimic vreme de un an de zile. Evoluția negativă mă face să renunț la acel proiect și astfel predau ștafeta oricărui dorește să facă ceva pentru acest joc pornind de la acel grup.

Nezuiz Romania ulterior devenit Nexuiz/Xonotic România, a fost prima comunitate creată de mine pe cont propriu și pentru o perioadă de timp a fost un succes deplin prin contribuția unui clan de jucători care au aderat la mica mea comunitate. Pe parcurs din păcate lucrurile s-au schimbat pentru mine așa că am lăsat frâiele comunității liderului de clan care anterior aderase. Acum văd că acest sait nu mai merge iar respectivul nu m-a contact să îmi relateze despre problema avută. Nu știu cum stă treaba pe acolo dar, cel mai bine este să vă orientați spre jocul Xonotic, un derivat al Nexuiz, mai precis spre forumul acelei comunități unde există șansa să vă întâlniți și cu jucători români.

Urban Terror România a fost prima comunitate de gaming în care m-am implicat la început ca și simplu contribuitor și până mai recent ca și administrator, în urma avansării primite de la sponsor. Retragerea din cadrul acestei comunități are la bază mentalitatea de copii a celor cu care am interacționat, deși unii dintre ei nu se mai pot numi chiar copii. Din perspectiva mea rolul de admin de sait, forum și respectiv redactor revine celui de-al doilea administrator desemnat de comunitate. Personal îi urez multă baftă, eu unul m-am săturat până în gât de jingiri, bârfă și intrigi inutile pe marginea unui joc al cărui motto este ”fun over realism”… cum bine afirma un membru de acolo ”n-ai cu cine”.

Chiar dacă curățenia de toamnă a fost marcată de schimbări drastice, am decis că așa este cel mai bine, pentru că în acest fel îmi pot canaliza energia și timpul către ceva mai stabil. În primul rând mă găsiți aici pe Floss Blog, postând articole și evident prezentându-vă părerea mea prin ceea ce scriu, în al doilea rând mă găsiți pe openSUSE România și în ultimul rând ca și contribuitor pentru Mozilla România. În plan internațional sunt membru al openSUSE și contribuitor pentru echipa de testare a versiunilor intermediare ale openSUSE dar și contribuitor pentru Mozilla în ceea ce privește detecția și/sau rezolvarea defectelor de funcționare în versiunile beta și alpha ale Firefox.

Actualizare 1 noiembrie 2012: am revenit în cadrul Comunității Urban Terror România chiar dacă mi-am anunțat retragerea. Această schimbare se datorează faptului că oamenii fac totul dar uneori au nevoie de un liant, iar această comunitate a dovedit că are nevoie de așa ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *