Ubuntu Cinnamon Remix

în viața noastră de zi cu zi suntem familiari cu expresia ”… a răsărit ca ciuperca după ploaie”, lucru care de cele mai multe ori nu este ceva neapărat bun. Dacă luăm aceași expresie și o aplicăm la distribuțiile linux, mai precis la Ubuntu, o să constatați că ”ciupercile care răsar” numite remixuri, sunt răspunsul anumitor dezvoltatori la cerința utilizatorilor, nemulțumiți de ceea ce li se oferă sau nu de către distribuția linux preferată.

La ora actuală Ubuntu are destule derivate populare precum Kubuntu, Xubuntu, Linux Mint sau Kiwi Linux, remixuri existente la ora actuală fiind Gnomebuntu bazat pe mediul de lucru Gnome care încă nu a ajuns la versiunea finală și nou apărutul Ubuntu Cinnamon Remix ce folosește mediul de lucru Cinnamon. Acest sistem de operare este disponibil atât pentru arhitectura pe 32 de biți cât și pentru arhitectura pe 64 de biți, avantajul fiind dat aici de prezența implicită a pachetelor cunoscute ca ”Ubuntu extras”, mai precis a Flash Player, openJDK (pentru Java), codecuri audio și video, fonturi și desigur libdvdcss.

Remixul are la bază Ubuntu 12.04.1 LTS, ceea ce înseamnă că sistemul de operare va benefica de actualizări până în 2017. Să urăm bun venit acestui membru al familiei Ubuntu și de ce nu să îi urăm mult succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published.