Top 10 jocuri: native linux

In articolul anterior am vorbit despre 5 jocuri care se instaleaza cu usurinta sub o distributie linux folosind wine. Acum am decis sa alcatuiesc inca un top personal in care sa enumar 10 jocuri native linux, populare in viziunea mea. Asa cum am zis si in trecut, este posibil sa imi scape anumite jocuri din cauza fapului ca nu sunt tocmai un mare gamer; sper eu sa nu fie prea mari scaparile. Atunci cand vorbim de jocuri sub linux trebuie sa ne gandim la faptul ca ele pot fi gratuite si open source sau gratuite si closed source. Din punct de vedere al cerintelor lucrurile variaza in functie de engine-ul folosit la crearea lor, fie este vorba de unul existent sau de unul nou creat de la 0. Ideal este sa aveti driverul placii video instalat, efectele compiz dezactivate daca sunteti fan de asa ceva si desigur sa aveti grija ca toate dependintele jocului sa fie instalate.
Topul meu personal cu cele 10 jocuri native linux este urmatorul:
1. Urban Terror un FPS ce are la baza engine-ul Quake3, seamana cu Counter Strike dar spre deosebire de acela este gratuit asa ca stresul privind conflictul dintre versiunile piratate si cele steam nu exista. Jocul este familiar si unui numar restrans de utilizatori romani… sper ca pe viitor sa creasca numarul lor;
2. Nexuiz desi proiectul sufera transformari, aceasta versiune a jocului este mai popular decat forkul sau Xonotic;
3. Glest joc de strategie 3D similar cu WOW dar fara stresul legalitatii pentru aceeia care nu isi permit o versiune comerciala;
4. The Battle for Wesnoth inca un joc simpatic de strategie in 2D de aceasta data dar destul de popular printre utilizatorii de linux.
5. nu este tocmai NFS, dar nici prea rau nu este, Torcs va poate provoca aptitudinile de condus
6. Vdrift alt simulator de curse interesant
7. pentru pasionatii de RPG exista Freedroid
8. Regnum Online este inca un RPG destul de interesant pe care l-am jucat cu placere
9. pentru pasionatii de jocuri arcade exista supertux
10. chiar si acest simulator de biliard este destul de placut
Lista de jocuri native linux creste periodic si daca doriti sa va convingeti de cate exista ca si numar sau categorii atunci va recomand cu placere acest site. Baza de date pe care o ofera utilizatorilor este mare si destul de explicita; sper sa gasiti ceva si pe gustul vostru acolo. In final a folosi o distributie linux si a te juca pe linux nu este ceva exclusivist si inchis. Distractie placuta !

Leave a Reply

Your email address will not be published.