Supertuxkart

supertux-kartNu știu câți dintre voi preferă jocurile de tip ”Arcade” mai moderne, dar pot spune că și acum mă mai atrage să joc Mario sau Super Tux, un joc specific distribuțiilor linux. Pe lângă cele două titluri menționate, azi în timp ce îmi beam cafeaua, am avut curiozitatea să încerc jocul Supertuxkart, care din câte îmi aduceam aminte nu era disponibil pentru windows ultima dată când l-am testat.

Conform saitului care găzduiește acest proiect liber, echipa de dezvoltatori a reușit să ofere publicului versiunea 0.8 la mai bine de un an de când 0.7.3 apăruse. Această nouă versiune aduce cu sine îmbunătățiri în ceea ce privește inteligența artificială a jocului, fizica din spatele coliziunilor și derapajelor, meniurile și muzica jocului, precum și preferata mea un ”story mode” destul de… emancipat.

Jocul vine sub forma de pachete specifice pentru openSUSE, Ubuntu, Arch Linux sau Gentoo. Pentru cei care nu folosesc distribuțiile linux menționate anterior mai există și codul sursă care vă stă la dispoziție. Jocul mai este disponibil și pentru utilizatorii de Windows sau Mac. Spor la condus alături de mascotele GNU/Linux/FLoss ! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *