Cr OS Linux

cr-os-linuxDacă sunteți utilizator al distribuției linux openSUSE și va interesat câtuși de puțin să aflați cam ce derivate există, o să rămâneți suprinși de faptul că openSUSE Education este singurul derivat oficial recunoscut. De îndată ce accesați galeria SUSE Studio o să vedeți că există și alte derivate precum openSUSE Medical sau Cr OS Linux.

Cr OS Linux cunoscut în trecut ca și Chrome OS Linux, este un derivat al openSUSE ce se axează pe navigatorul de internet Chromium întocmai ca și sistemul de operare Chrome disponibil numai pentru anumite dispozitive mobile agreate de Google. Cr OS Linux versiunea 2.4.1290 are la bază openSUSE 12.2 și mediul de lucru Cinnamon putând fi rulat live de pe un DVD sau de pe un Stick USB. Cerințele de sistem ale Cros Linux, cum mai este pronunțat de utilizatori, sunt 3Gb de spațiu pe hard disk, minim 512 Mb de Ram precum și o placă video capabilă de accelerare 3D.

Mai multe detalii despre Cr OS Linux puteți regăsi pe pagina din cadrul SUSE Studio sau pe saitul web getchrome.eu. Pentru a descărca imaginea ISO specifică unui DVD sau Stick USB vă recomand să accesați această legătură. Utilizare plăcută a ”cameleonului Google” vă doresc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *