Libre Office

libreoffice-logoÎn trecut documentele scrise jucau un rol destul de important pentru că ofereau acces la informații, legau sau din contră dezlegau prietenii și desigur preferata tuturor ofereau suport educațional. Tehnologia a progresat mult în ultimele decenii și astfel am ajuns ca pe lângă suportul scris să folosit și suportul digital pentru a transmite o anumită informație, indiferent că folosim o dischetă, un mediu optic sau un stick usb ca mijloc de transmisie.

Libre Office este alternativa liberă a programului proprietar al Companiei Microsoft numit Microsoft Office. LibreOffice este o suită office pentru Windows, Macintosh și Linux, ce oferă șase aplicații bogate în funcționalități care satisfac toate nevoile dumneavoastră pentru procesarea documentelor și a datelor: Writer, Calc, Impress, Draw, Math şi Base. LibreOffice este un program liber și gratuit. Utilizatorii de distribuții linux se bucură de Libre Office fără nici un stres căci suita este instalată implicit o dată cu sistemul de operare. Utilizatorii de Windows pot instala Libre Office în limba română dacă accesează această legătură. Kitul de instalare are 200Mb astfel că trebuie să aveți puțină răbdare până când acesta se descarcă.

Pe lângă faptul că puteți folosi acest program pentru a transmite o anumită informație scrisă, aveți șansa de a contribui la îmbunătățirea Libre Office, fie prin partajarea lui către grupul de prieteni sau și mai bine prin traducerea interfeței din limba engleză în limba romănă folosind Narro. Personal am folosit Libre Office pentru scrierea/editarea documentelor de tip Word și din experiența avută pot spune că nu am văzut nici o diferență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *