Studiu de caz – TV Tuner Leadtek Winfast 2000XP Expert

Prima mea experienta serioasa cu o distributie linux, a fost atunci cand am instalat openSUSE 11.0. Acomodarea cu aceasta distributie a post un proces lent, ca pentru orice incepator, dar a fost de asemenea si stabil. Dupa acomodarea cu aplicatiile oferite de respectiva versiune a venit si timpul sa rezolv problema tunerului meu intern, analogic Leadtek Winfast 2000XP Expert.
Instalarea driverului sub Windows ar fi fost floare la ureche dar sub linux a fost o aventura ce a avut un rezultat partial satisfacator. Astfel dupa lungi ore de navigat pe net am descoperit doua programe potrivite pentru mine, si anume:
1. KdeTV specific mediului de lucru KDE.
2. xawtv
Din fericire pentru mine kdetv a fost cea mai buna alegere. De asemenea am inteles si ce fel de driver folosea tv tunerul meu sub linux, si anume CX88. Pentru o lista completa de drivere accesati acest site. Ultima problema pe care am reusit sa o rezolv partial a fost cea a telecomenzii prin instalarea pachetului numit LIRC. Google m-a adus si la acest site ce contine fisiere de configurare pentru telecomenzi, printre care si a mea. Din pacate suportul pentru telecomanda nu este complet ci mai degraba in jur de 50% in sensul ca butoanele cu cife de la 1-0 imi merg fara probleme si imi permit astfel navigarea posturilor oferite de societatea de cablu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *