Skype și Microsoft

De când Microsoft a cumpărat Skype multe lucruri s-au schimbat și din păcate nu în bine. Prima schimbare a afectat clientul pentru linux care are probleme de funcționalitate iar a doua are în spate dorința Microsoft de a face utilizatorii să treacă la Windows 10, modificând anumite cerințe ale programului Skype, respectiv existența Internet Explorer 11 sau o versiune mai nouă.

Dar ce fac restul ?

Răspunsul ar fi folosirea unui alt program, dar niciunul nu este Skype nu-i așa ? Din păcate soluția este din nou impractică, dacă Skype funcționează corect și nu aveti Windows 10 sau Windows 8, atunci nu mai faceți actualizări la program, din ce am observat actualizarea sistemului de operare este ”păcătoasă” și uneori poate avea rezultate negative. Așa cum Thomas Bertram “Bert” Lance spunea, ”dacă merge, nu îl repara” – ”If it ain’t broke, don’t fix it.”. Ca să călcați strâmb față de actualizările Microsoft sau Skype, trebuie să aveți bază într-un program antivirus.

Cei interesați de folosirea unei versiuni mai vechi de Skype pot accesa acest link: http://mirror.szepe.net/software/ Personal scanez orice program descărcat de pe internet, drept urmare vă recomand cordial să faceți același lucru.

Dacă tot sunt la capitolul lucruri negative despre Skype mai adaug unul aferent zilei de azi: ”Skype can’t connect”. Rezolvarea a fost descoperită de un alt utilizator Skype, pe forumul comunității, respectiv actualizarea manuală a certificatelor SSL folosite de program, detaliile fiind oferite în această topică de discuții. Momentan Skype pe Android este în regulă, momentan… :)

2 comments

    1. Salut, ultima folosire a Skype pe linux a fost sub Ubuntu.

      Erau anumite functii care nu mergeau. Daca intre timp ai idee despre o noua versiune de Skype pentru linux, imi poti da un link, urmand sa ma folosesc de el ca sa fac un articol nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *