OxygenKDE: integrarea Firefox si Thunderbird in KDE

Gnome si KDE sunt doua dintre cele mai populare medii de lucru folosite de utilizatorii diferitelor distributii linux. Atunci cand vine vorba de Firefox si Thunderbird implicit integrarea lor in cadrul mediilor de lucru mai sus amintite, Gnome castiga detasat. Acest lucru se datoreaza faptului ca una dintre cerintele de baza ale navigatorului Firefox cat si a programului Thunderbird este platforma Gtk specifica mediului de lucru Gnome.

Pana mai acum cateva zile nu am acordat o mare atentie acestui lucru dar pana la urma curiozitatea m-a impins de la spate asa cum face primavara iernii care tocmai ce a trecut si folosind Google am putut descoperi un site destul de interesant. Site-ul OxygenKDE este creatia lui Dimitri Pandeleakis, care gazduieste doua proiecte de add-onuri destul de utile oricarui utilizator de KDE, care doreste o mai buna integrare a navigatorului Firefox cat si a programului Thunderbird.

Pentru a obtine add-onul Oxygen KDE Firefox fie folositi site-ul creatorului sau puteti sa il obtineti si de pe pagina specifica din cadrul portalului cu add-onuri a navigatorului de internet. Din pacate autorul inca nu a finalizat add-onul pentru Thunderbird si asteapta ajutor din partea doritorilor mai ales sub forma de donatii pentru a-si continua munca. Personal am instalat acest add-on si sunt multumit de integrarea cu mediul de lucru KDE versiunea 4.7.2 pe care mi-o ofera. Pe viitor sper ca stabilitatea lui sa nu fie afectata de versiunile urmatoare ale KDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *