Linux kernel 3.3

Cam atat si cu kernelul versiunea 3.2.x care de ceva timp este prin sursa de pachete specifica openSUSE. Munca de pusa de Linus Torvalds si de ceilalti contribuitori la dezvoltarea kernelului a fost incununata cu success: versiunea 3.3 aparut si este disponibila publicului.

Schimbarile aduse de versiunea 3.3 a kernelului linux sunt urmatoarele: Linux 3.3 fixes problems that resulted in freezes when writing to slow disks. Hot replace support for software RAIDs removes the element of risk when hot swapping disks in RAID arrays. The network subsystem now includes teaming support, a virtual switch and infrastructure for avoiding “bufferbloat”… “Dozens of new and revised drivers improve the kernel’s hardware support so there is progress in the open source drivers for AMD, Intel and NVIDIA graphics.” Asa cum m-am obisnuit “H Online” ofera o perspectiva destul de larga asupra schimbarilor aduse de aceasta noua versiune si astfel va recomand sa cititi acest articol pentru a descoperi cat mai multe lucruri despre versiunea 3.3 a kernelului linux.

Daca distributia voastra linux are o sursa de pachete special creata numai pentru kernel atunci nu va ramane decat sa asteptati pachetele precompilate. Totusi sunt constient si de faptul ca unuii prefera terminalul si compilarea manuala astfel ca pentru a obtine codul sursa al versiunii 3.3 va sugerez intai sa asteptati pana la sincronizarea mirror-urilor la nivel global si apoi sa accesati acest site. La ora redactarii acestui articol www.kernel.org nu functiona.

Actualizare 21.03.2012: site-ul www.kernel.org este functionabil, astfel ca puteti obtine codul sursa al kernelului linux accesand accesand acest link. Spor la compilat! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.