Xonotic – un mix între Unreal și Quake 3

Dacă v-a plăcut pe vremuri Quake 3, atunci cu siguranță o să vă placă și acest joc numit Xonotic. Jocul este oferit gratuit la fel și codul sursă, ceea ce înseamnă că oricine îl poate modifica după bunul plac. Tot de partea avantajelor amintesc aici faptul că poate fi rulat pe Windows, Linux dar și Mac. La originile sale este derivat din jocul Nexuiz și foloseste un motor grafic numit DarkPlaces, derivat și acesta la rândul său din cel folosit la Quake 3.

Următorul pas firesc în umila mea prezentare ar fi cel legat de cerințele de sistem. Din păcate dezvoltatorii lui nu au menționat acest lucru în clar, dar pe forumul comunității a fost creată o topică de discuții în care utilizatorii oferă feedback pe partea acestui aspect. Dacă aveti un calculator cu procesor Intel Core 2 Duo la 2 Ghz, 4 Gb memorie RAM și o placă video Nvidia GeForce 430 GT cu 1024 Mb memorie video RAM, atunci puteți rula acest joc, personal îl rulez la setări medii.

Modurile de joc sunt destul de variate, de la TDM (team death match) sau CTF (capture the flag) până la Nexball, Freeze Tag sau Clan Arena. Unele informații privind jocul pot fi găsite în cadrul acestei pagini cu întrebări frecvente (FAQ), iar pentru cei interesați există și un site dedicat statisticilor în ceea ce privește cele mai active servere de joc, moduri precum și jucători. Începătorii au și ei un colțisor al lor, membrii comunității au creat un ghid care acoperă diferite aspecte ale jocului.

Dar despre români, ce se poate zice ? Pot spune că în trecut am interacționat cu 3 jucători români, dar după aceea mai nimic. Probabil că există jucători români de Xonotic, dar o șansă în a vedea dacă este așa implică desigur petrecerea de timp pe diferite servere de joc, unde poate poate, mai apare și câte un românaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *