Oprire server Urban Terror

Dacă sunteți un fan al jocurilor de tip FPS – First Person Shooter, este posibil să fi auzit și despre Urban Terror. Chiar dacă majoritatea preferă jocurile din seria Counter Strike, atunci când am ales openSUSE ca și distribuție linux, am căutat și alternative oprindu-mă astfel la Urban Terror.

La un moment dat s-a conturat și o comunitate românească, dar la câteva luni s-a dizolvat ușor iar serverele active la acel moment au fost oprite. Am încercat să țin lumina aprinsă cu un server mai mic ca și număr de sloturi, pe care l-am găzduit la Contabo. Din păcate nimeni nu m-a contactat, mai ales că serverul era și listat pe Gametracker, cu vreo propunere, astfel că din motive tehnice dar și de securitate astăzi serverul a fost oprit.

Dezvoltatorul lucrează la o versiune nouă a jocului care nu se mai bazează pe motorul grafic al Quake3 ci va folosi în schimb Unreal Engine. Nu știu în ce măsură va aduce un impact pentru joc lansarea pe noul motor grafic, poate va ajunge pe Steam sau Epic Games, unde va captiva publicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *