nvDock

NvDock este un mic utilitar pentru placile video Nvidia pe care l-am descoperit si folosit cat timp am avut openSUSE 11.2. O data mutat pe Debian m-am gandit sa caut utilitarul prin repo-uri si spre suprinderea mea nu l-am gasit. Acest lucru nu m-a descurajat si cu ajutorul motorului de cautare Google am reusit sa gasesc codul sursa al programului ba chiar si un pachet precompilat pentru Debian.

NvDock este un utilitar de control al placilor video ce ofera utilizatorului capacitatea de a monitoriza temperatura si de a ajusta setarile dispozitivului (atentie totusi sensorul de temperatura s-ar putea sa nu functioneze pe placi video mai vechi de generatia a 7-a; exemplu pe o placa video FX5500 temperatura nu este afisata). Pe langa acestea dock-ul ofera si informatii cu privire la versiunea driverului folosit. Programul este construit in C si foloseste GtkStatusIcon, de aceea Gtk2.0 este necesar(merge chiar daca folositi si KDE).

Codul sursa al programului il puteti obtine din cadrul acestei pagini sau daca doriti pachetul precompilat pentru Debian, arhiectura 32 de biti, puteti sa accesati aceasta pagina. Pentru a avea dock-ul activ la pornirea mediului de lucru ajustati setarile KDE din Configure Desktop sau in Gnome din System -> Preferences -> Startup Aplications. Utilizare placuta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *