Tutorial: instalare Quake3 sub Debian


Quake3 este un FPS care o data cu aparitia sa in 1999 a imbogatit scena jocurilor de actiune. Si acum in 2011 jocul este destul de popular si spre bucuria utilizatorilor de linux, cazul de fata debian, poate fi instalat si jucat la fel cum ar fi sub windows.
Cerintele minime ale jocului sunt:
# 3-D Hardware Accelerator with full OpenGL® support
# Pentium® 233 Mhz MMX®processor with 8 MB Video Card
Or Pentium II 266 Mhz processor with 4 MB Video Card
Or AMD® 350 Mhz K6®-2 processor with 4 MB Video Card
# 64 MB RAM

Instalarea propriu-zisa:
1. Pentru a putea instala jocul avem nevoie de un engine si anume ioquake3. Din pacate pachetele sunt disponibile in Debian Testing nu si in Stable dar ca orice pachet deb poate fi descarcat cu usurinta si instalat. Pentru acest joc avem nevoie de aceste doua pachete:
ioquake3
ioquake3-server
O data descarcate aceste pachete le puteti instala folosind Gdebi. Ioquake3 se instaleaza in /usr/lib/ioquake3
2. Aveti nevoie si de fisierul pak0.pk3 (partea principala a jocului quake3). Acesta poate fi copiat de pe CD-ul cu Quake3 pe care ar trebui sa il detineti(nu-mi cereti surse de download al fisierului il obtineti pe propria raspundere daca nu aveti jocul original). Acest fisier se va copia in /usr/lib/ioquake3/baseq3
3. Instalati cel mai nou point release al jocului pentru a va putea conecta la servere; il puteti obtine de la aceasta adresa. Pentru instalare este necesar sa fiti logat ca user root si sa executati comanda sh linuxq3apoint-1.32b-3.x86.run si sa alegeti ca director de instalare /usr/lib/ioquake3.
4. Porniti jocul si inserati CD key-ul.
5. Distractie placuta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *