Naev

Primul meu contact cu un film SF a avut loc pe vremea când eram un puști si priveam duminică după masă, dacă nu mă înșel, pe TVR1 serialul Star Trek, în fata unui televizor alb negru al cărui nume era Diamant 210. De-a lungul timpului multe lucruri s-au schimbat, inclusiv puștiul, dar mai ales faptul că a apărut un joc, care în opinia mea, imită oarecum acel univers SF, în care navele zburau mai repede decât viteza luminii, vizitau diferite sisteme solare sau galaxi și desigur se duelau cu diferite civilizații.

Naev is a 2D space trading and combat game, in a similar vein to Escape Velocity. Naev is played from a top-down perspective, featuring fast-paced combat, many ships, a large variety of equipment and a large galaxy to explore. The game is highly open-ended, letting you proceed at your own pace. În altă ordine de idei acest joc reușește să transpună jucătorul în același univers dinamic așa cum serialul reușea să o facă pe micul ecran.

Naev are cerințe de sistem destul de echilibrate, dacă e să le privim pe cele minime, astfel încât un calculator cu 512 mb de Ram și 200 Mb de spațiu, fiind o configurație acceptabilă unde să puteți ”digera” povestea jocului în propriul vostru ritm. Jocul este pus la dispoziție sub o licență liberă și conform blogului creat de dezvoltatori are șanse să apară și Steam. Cea mai recentă versiune este 0.5.3, clientul jocului fiind disponibil atât pentru arhitectura pe 32 de biți cât și pentru arhitectura pe 64 de biți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *