Muzică în buzunar pe telefon

Dacă acum câțiva ani oricine era ”șmecher” că avea un calculator personal, pe care putea asculta muzică în winamp, fie că erau melodii în format CD audio, mp3 sau fluxuri de la posturi de radio online, astăzi treaba este cu totul alta. Într-o țară în care conexiunea la internet este disponibilă pe orice dispozitiv cu Android sau Ios, telefon sau tabletă, ascultarea muzicii capătă cu totul alt nivel.

De curând acest ”flagel” m-a cuprins și pe mine, în special când acasă am o tabletă și desigur prin buzunar ferit de chei se află și un telefon, ambele folosind sistemul de operare Android. Practic, atunci când cumpărați un telefon sau tabletă cu android, Google are grijă să vă ofere pe lângă programele uzuale de ascultat muzică sau vizionat clipuri video și programul Youtube care precum un cățel așteaptă să îl băgați în seamă :)

Totuși la un moment dat vă întrebați dacă mai există și alte programe care să vă ofere muzică, iar aici sper eu ca acest mic articol sa vă ajute. Prezentarea nu este un top, premiza de la care pornesc este că atunci când vine vorba de gusturi acestea nu se discută. Astfel pot spune că mi-au atras atenția următoarele programe care își pot face loc probabil și pe dispozitivele voastre (dacă versiunea de Android este compatibilă):
aplicația Mixcloud la fel ca și site-ul, o folosesc pentru podcasturi ale unor DJ precum Armin Van Bureen, Ferry Corsten, Markus Schulz, etc
aplicația SoundCloud o alternativă la prima mea opțiune
aplicația Spotify descoperită de curând, practic un fel de winamp online
– dacă tot a venit vorba de posturi de radio online, aplicația TuneIn își face loc pe lista mea
– pe final recunosc că am întâlnit și aplicațiile Deezer precum și SoundHound, dar recunosc că nu le-am analizat prea mult, fiind mulțumit de cele anterioare.

Indiferent de aplicația aleasă aveți grijă la consumul de date de pe telefonul mobil, mare grijă la mediul înconjurător (pe drum sau la volan) și desigur audiție plăcută. Pentru orice tip de feedback sau aplicație pe gustul vostru puteți folosi secțiunea de comentarii :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *