Mic review: Cities Skylines

Pe lângă faptul că vânez prin Counter Strike, sau caut ceva aventură prin Quake Champions, simt nevoia să mă relaxez și prin intermediul altor tipuri de jocuri. Unul ar fi Euro Truck Simulator 2 despre care am vorbit într-un alt articol, dar de această dată este vorba de un alt tip de simulator, unul urban, iar jocul în cauză este Cities Skylines.

Trebuie să recunosc aici că cerințele minime ale acestui joc sunt inferioare configurației calculatorului din dotare, dar cel mai probabil nu sunt actualizate. Spre surprinderea mea folosind setări minime cu rezoluția 1920 x 1080 acesta funcționează bine și pe un Core 2 Quad ce are frecventa de 2,33 Ghz. Orice modificare către setări medii duce la scăderea numărului de cadre pe secundă (FPS), de aici și presupunerea mea că datele despre cerințe nu sunt actualizate pe site-ul celor de la Steam sau placa mea video nu mai este totuși ce a fost o dată :)

Dacă articolele anterioare nu v-au plictisit prea mult, probabil ați observat că nu mă ”omor” prea tare după grafică ci mai mult după joc. În Cities Skylines jucătorul este pus în rolul unui primar, neafiliat politic :) , ce are ca principală misiune să dezvolte un oraș. Jocul permite alegerea unor hărți predefinite care desigur atribuie și un grad mai mic sau mai mare de dificultate în dezvoltare. Prin comparație cu ceea ce oferă Electronic Arts, respectiv Simcity de la dezvoltatorul Maxis, Cities Skylines oferă o perspectivă mai mare pentru dezvoltarea unui singur oraș pe un teriitoriu mai mare.

Prețul este de asemenea un factor ce trebuie luat în vedere, țin să menționez aici că dețin jocul de bază fără alte opțiuni (DLC) ce pot fi cumpărate individual. Topul personal la care se ajunge ar fi următorul:
1. Cities Skylines la prețul de 27,99 euro
2. SimCity al celor de la Maxis, versiunea standard la prețul de 19,99 euro
3. Cities XL Platinum, la prețul de 9,99 euro
Nu este ceva nou că prețurile de pe Steam sau Origin sunt totuși mari, de aceea există site-uri unde cu puțin noroc le puteți obține la o reducere:
1. Cities Skylines, versiunea standard la prețul de 31,84 lei fără TVA
2. SimCity, versiunea standart la prețul de 27,86 lei fără TVA
3. Cities XL Platinum, la prețul de 15,9 lei fără TVA

Nu trebuie să fiți genii malefice ca să vă dați seama de unde am cumpărat acele jocuri, până la urmă un pachet de tigări se termină și mai distruge încă puțin sănătatea. Un joc rămâne achiziționat pe o perioadă nelimitată de timp (recunosc sunt anti-fumat). :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *