Tutorial: înlocuire disc în PS3

Pe lângă calculator, tabletă și telefon și-a mai făcut loc și o consola PlayStation 3 cu al său spațiu de stocare puțin cam mic, respectiv de 120 Gb, dar spre norocul meu aveam un disc de 1TB pe care am putut să îl folosesc. Acum dacă era vorba de un calculator deschideam carcasa și fie înlocuiam discul sau preferata mea, adăugam unul cu spațiu de stocare mai mare, operațiunea durând căteva minute. Pentru PlayStation 3 a trebuit să cunosc mai întâi structura dispozitivului.

Cu puțin ajutor de la Google, am găsit un clip pe Youtube de 18 minute care explică destul de bine cum se înlocuiește discul dintr-o consolă PlayStation 3.

Pentru înlocuirea discului vă trebuiesc următoarele lucruri:
– o șurubelniță cu cap normal, ca să desfaceți ușor capacul șurubului ce ține carcasa discului în consola
– o șurubelniță cu cap în cruce, ca să desfaceți șuruburile ce susțin discul în carcasă (ulterior să le asamblați)
– desigur, discul în sine
– răbdare :)

După ce ați înlocuit discul și porniți consola o să vedeți că practic nu mai există sistemul de operare și vă cere să faceți o reinstalare, drept urmare trebuie sa aveți în vedere următorii pași:
– accesați site-ul cu cea mai nouă actualizare pentru PlayStation 3
– clic pe Download din acea pagină și salvați fișierul PS3UPDAT.PUP (atenție UPDAT este denumirea corectă în acest caz )
– un stick USB, formatat ca și FAT32
O dată ce ați descărcat fișierul aveti grijă ca pe stick-ul USB să creați folderul PS3, în înteriorul său creați folderul UPDATE și în final în cadrul folderului UPDATE să copiați fisierul PS3UPDAT.PUP (calea corectă dacă ați urmat acești pași trebuie să fie \PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP

În final nu vă rămâne decât să conectați stick-ul USB la consolă, să o porniți/după caz reporniți și să urmați pașii ce vă apar pe ecran, începând procesul de instalare propriu-zis. Succes și distracție maximă :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *