Multiplayer, necesitate sau moft

Niciodată nu am stat să analizez dacă existența opțiunii multiplayer este ceva necesar sau din contră ceva opțional și vă spun și de ce: platformele de gaming ce rulează pe Windows, precum Steam, Origin, Epic games sau Uplay, oferă accesul complet la jocuri (cel puțin ceea ce reprezintă baza) iar partea de multiplayer este la ”pachet”, așa cum de exemplu se întâmplă când cumparați o mașină. Aceiași situație este de asemenea prezentă și la consola mea Playstation 3, dar la ora actuală situația este diferită din ce am observat.

Recunosc m-a interesat și pe mine să aflu detalii despre Play Station 5, Play Station 4 chiar și despre Xbox, dar totuși interesul a murit atunci când am aflat că anumite lucruri sunt considerate chestii ”extra”. Din ce am verificat opțiunea de multiplayer pe console este operațională doar dacă jocul în sine este free 2 play, în schimb dacă jocul nu este gratuit atunci opțiunea multiplayer ”trebuie” activată și vine la pachet cu mai multe ”beneficii”. Nu știu dacă Sony și Microsoft s-au ințeles asupra prețului însă atât pentru Play Station Plus cât și pentru Xbox Games Pass la calculator, prețul opțiunii se învârte în jurul valorii de 10 dolari pe lună.

De partea opusă a baricadei ca să zic așa, se află furnizorii de servicii de tipul cloud gaming și da aici dau exemplu Nvidia GeForce Now, care pentru 10 euro pe lună (aproximativ 50 de lei grei pe lună), îmi oferă access la un hardware performant pe care librăriile mele de jocuri pot rula fără limite: în special Steam, dar Epic Games și Uplay nu sunt prea departe. Acum pe final de articol întrebarea rămâne: ajunge partea de multiplayer să fie o necesitate sau un moft? voi decideți asta la un pahar de voie bună.

Iată că a mai trecut încă un an agitat și multe lucruri s-au schimbat, inclusiv noi oamenii. Cel mai probabil acesta este ultimul articol pe 2021 aici pe blog, de aceea dacă ați ajuns până la finalul articolului vă urez La mulți ani și sănătate maximă pe vremurile astea nebune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *