Mozilla va introduce funcția ”Click to play” pentru toate modulele de browser

firefoxSecuritatea datelor ar trebui să fie ceva care să ne preopcupe din ce în ce mai mult, mai ales când diferite module precum Flash și/sau Java sunt ținta perfectă pentru comiterea de atacuri informatice asupra utilizatorilor care folosesc internetul. Dacă în trecut actualizarea unui modul de browser era o necesitate cât se poate de firească, în zilele noastre acest lucru s-a schimbat complet căci dacă analizăm situația creată în jurul Java, apele sunt destul de tulburi, iar actualizările pot avea un efect redus când vine vorba de sercuritate.

Evoluția stării din cazul Java dar și problemele avute în trecut de modulul Adobe Reader și Flash, i-a determinat pe dezvoltatorii navigatorului Mozilla Firefox să implementeze funcția ”Click to play” pentru toate modulele. Conform acestui articol introducerea funcției ”Click to play” va aduce destul de multe beneficii pentru utilizatori, mai precis de la control asupra modului când acestea sunt inițializate, consum redus de resurse și până la stabilitate sporită pentru navigator, căci un modul un prost construit poate cauza multe bătăi de cap.

Autorul articolului nu a precizat când procesul de implementare va fi pornit, dar a afirmat că părerile utilizatorilor vor conta foarte mult. Modulele de navigator vizate sunt Flash, Java și Silverlight. Pe lângă funcția ”Click to play”, Mozilla a mai implementat și o ”listă neagră” cu anumite versiuni de module pe care le blochează în mod implicit de la rulare. Din partea mea felicitări pentru inițiativă și mult noroc la implementarea funcției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *