Găzduire web: furnizori externi

web-hostingPe fundal cel mai nou mix al lui Andy Moor se aude, afară pe geam văd cum în sfârșit ninge, deși așa cum am anticipat în alte părți ale țării deja ravagiile se fac simțite, iar subsemnatul s-a gândit să mai aducă internetului câteva informații care sper eu să fie benefice acelora ce se vor încumeta să citească acest articol. Subiectul central al articolului este ”blogăreala”.

Orice debutant care nu prea a avut tangență cu serviciile web de găzduire, precum mine, au făcut primul pas în cadrul acestui ”mediu virtual” folosind un serviciu gratuit precum Blogger sau WordPress. Opțiunea mea a fost WordPress și de-a lungul celor 2 ani de folosire am constatat că platforma lor liberă este ușor de întreținut și de folosit, dar în același timp impune utilizatorilor cu conturi gratuite limitări la modificările aduse blogului dar și suportarea anunțurilor AdSense ce le aduce și venit. Din dorința de a scăpa în speță de limitările de ordin funcțional am căutat alte servicii web de găzduire tot gratuite și am avut noroc să dau peste câteva care chiar nu introduc bannere cu anunțuri pe paginile utilizatorilor care le folosesc serviciile.

Acești furnizori de servicii web gratuite oferă în general 10 Gb de spațiu, 100Gb de trafic lunar pentru cont precum și diferite platforme instalabile prin intermediul unui panou de control web destul de usor de folosit. Dintre aceste platforme amintesc aici WordPress, Joomla, PHPbb2 sau PHPbb3. Detaliile par interesante dar din ce am constatat sunt un mijloc de promovare a serviciilor contra cost care oferă opțiuni mult mai diversificate decât conturile gratuite (logic, nu ?).

Pentru plăcerea voastră am construit o mică listă care vă poate ajuta să vă propulsați pe internet micile proiecte sau pagini personale:
Grendel Hosting, 20 Gb spațiu, 200Gb/lună trafic inclus
ServersFree, 10 GB spațiu, 100Gb/lună trafic inclus
1freehosting, 10 Gb spațiu, 100Gb/lună trafic inclus
Boxhost, 10Gb spațiu, 100Gb/lună trafic inclus

Mult spor :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.