Mozilla, Google și JavaScript

gearsAm fost puțin deconectat la știrile proaspete din ultimele 2 zile și asta deoarece Google Chrome după trecerea la versiunea 26, a decis să ”se îmbolnăvească” și să îmi dea puțin de lucru în a găsi o soluție. Lucrul cel mai interesant într-o lume dominată de navigatoarele de internet propulsate de Webkit vine din partea Organizației non-profit Mozilla și deschide drumul către portarea în speță a jocurilor ca și aplicații cu caracteristici și performanțe asemănătoare cu cele originale.

Articolul publicat pe blogul Organizației Mozilla radiază, la propriu, de fericire și eu să fiu în pielea lor făceam tot la fel. Dezvoltatorii de la Mozilla împreună cu cei de la Epic Games, creatorii motorului grafic Unreal Engine 3, au reușit în 4 zile și respectiv după un milion de linii de cod, să porteze programul ce rula în mod normal pe calculator în joc, ca aplicație nativă pentru Mozilla Firefox.

Progresul înregistrat de Mozilla nu a trecut neobservat de către cei la Google, astfel că un raport a fost deschis în cadrul sistemului propriu de administrare a defectelor de funcționare, ce dorește implemenatarea aceluiași lucru și pentru Chromium și desigur Google Chrome.

Nu trebuie să fim mari dezvoltatori și nici chiar experți în JavaScript să observăm cum stă treaba: Mozilla a deschis calea către implemetarea aplicațiilor 3D de înaltă performață fără folosirea unui modul iar Google dorește puțin să meargă pe scurtătură. Personal dețin sub openSUSE ambele navigatoare de internet drept urmare sunt câștigat din perspectiva accesului la progres de ambele părți, dar nu mi-ar părea rău să aud mâine-poimâine că Mozilla și Google au decis să colaboreze măcar în direcția dată de optimizarea JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *