Mozilla devine membru al ISOC

Încă de la înființarea sa Organizația Mozilla a reușit să atragă atenția dezvoltatorilor dar și a utilizatorilor, care în zilele noastre au mare încredere în produsele software create de-a lungul timpului, gamă de produse care mai nou include și un sistem de operare destinat dispozitivelor mobile fiind la fel de deschis ca și creațiile anterioare.

Fie că vorbim de navigatorul de internet Firefox, programul de citit poșta electronică Thunderbird sau de extensiile specifice, vorbim despre libertate și siguranța utilizatorilor. Pe data de 29 noiembrie 2012 Organizația Mozilla a decis să se alăture entității ISOC – Internet Society, ca membru de tip Silver (Argint) urmând să doneze suma de 12,500 dolari americani.

Prin asocierea la ISOC Mozilla se alătură celorlalți membri ”Silver” precum Google, Verizon, AT&T și Huawei, dar în același timp reușește să își consolideze poziția de protector al Internetului prin implicarea sa la îmbunătățirea unor servicii precum TLS, HTTP sau WebSockets. Josh Aas, un inginer Mozilla, a conturat această afiliere ca pe o investiție solidă menită să continue misiunea Organizației Mozilla de promovare a libertății pe Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *