Primul mirror romanesc pentru Linux Mint

Linux Mint este o distributie nou aparuta in peisajul romanesc al distributiilor linux. Dupa cum stiti sau nu…(aflati acum) anul trecut am luat si un mic interviu tanarului administrator al comunitatii si feedback-ul oferit a fost placut si a prezentat un scop nobil: prezentarea Linux Mint ca si alternativa pentru windows sau alte distributii linux ce pot parea dificile incepatorilor. Fiind ocupat cu migrarea catre o noua distributie linux nu am avut cum sa relatez imediat stirea asa ca scopul acestui articol este mai mult de a face reclama.
Astfel fara sa ma mai intind prea mult la vorba, caci vorba multa saracia omului, va aduc la cunostiinta ca firma de webhosting Serverhost a decis sa sprijine utilizatorii de Linux Mint din Romania prin creearea unui mirror ce ofera urmatoarele resurse:
– Mirror-ul contine fisiere pentru urmatoarele platforme: amd64 si i386. Inclusiv versiunea Linux Mint Debian!
– Actualizarea acestui mirror se realizeaza odata la 4 ore (de 6 ori pe zi) folosind serverul rsync ftp.heanet.ie::pub/linuxmint.com – pentru ISO si packages.linuxmint.com::packages , evident pentru arhiva de pachete.
– Modalitatea de accesare este strict HTTP. Nu oferim mirror FTP sau Rsync.
– Mirrorul contine ISO-uri.
Mirror-ul poate fi accesat prin navigarea catre aceasta adresa: http://mirrors.serverhost.ro/mint/
De asemenea site-ul celor de la Serverhost mai imbogateste si lista de mirror-uri existente pentru distributii linux precum Debian si Ubuntu, oferind pachete actualizate dar fara iso-uri, alaturi cel existent in cadrul portalului Roedu si pe serverele celor de la Astral. Ca si utilizator de debian nu pot decat sa le multumesc ca au oferit inca o alternativa pe plaiurile miroritice pentru utilizatorii de debian existenti de a-si obtine pachetele de care au nevoie. La cat mai multe ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *