Microsoft Edge migrează către Chromium

Dacă folosiți Windows versiunea 10 atunci cu siguranță ați făcut cunoștiință și cu browserul Microsoft Edge, chiar dacă nu l-ați folosit vreodată, cum este și cazul meu. Microsoft Edge dorește să înlocuiască Internet Explorer, un browser care cu mulți ani în urmă era destul de folosit. Un minus la Microsoft Edge a fost faptul că nu era disponibil pentru Windows 8/8.1 și nici pentru 7 datorită tehnologiilor folosite, respectiv EdgeHTML și Chakra

Vizualizând feed-ul de pe contul meu de Linkedin am putut observa că Microsoft a ales să își reconstruiască browserul folosind Chromium, respectiv să treacă la Blink și V8 tehnologiile de sub capota Chrome sau Opera. Prin această migrare sau tranziție cum vreți să-i ziceți, Microsoft dorește astfel să ofere Edge și celor care au în uz Windows 7, Windows 8/8.1 și MacOS. Pe lângă această modificare Microsoft și-a asumat faptul că va contribui la dezvoltarea Chromium împreună cu cei de la Google. Abia aștept să văd ce iese de aici :)

Versiunea bazată pe Chromium este momentan disponibilă pe canalul Dev actualizată săptămânal sau versiunea actualizată zilnic pentru cei care doresc să testeze ce este mai nou și se pot descurca cu bugurile de funcționalitate ce pot aparea. Succes la testat, aveți în vedere să transmiteți și feedback-ul dacă considerați că este necesar către cei de la Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *