Mașini virtuale pentru VMware și Virtual Box

Virtual Box este un program de virtualizare destul de cunoscut, multe distribuții linux oferă chiar și un modul de kernel astfel încât instalarea să decurgă fără probleme. VMware, mai precis VMware Workstation Player pe numele său complet este un alt program de virtualizare, dar care datorită faptului că are un cod sursă proprietar necesită instalarea pachetelor specifice de dezvoltare pentru kernel, kernel-devel precum si un compilator, pentru a mări funcționalitatea sistemului de operare virtualizat.

La prima vedere orice utilizator nou ar fi descurajat, mai ales că unii nu înțeleg cum stă treaba cu folosirea comenzilor de linux într-un terminal. Aici apare o soluție dacă se poate numi așa, respectiv OSboxes. Practic, site-ul oferă gratuit mașini virtuale gata instalate cu sisteme de operare, tot ce trebuie să facă utilizatorul este să le configureze în programul de virtualizare preferat, Virtual Box sau VMware.

Din ce am putut observa există mașini virtuale pentru distribuțiile linux populare precum Ubuntu, openSUSE, Fedora, Centos, Arch Linux, Debian sau Android X86. Autorii site-ului oferă Suport pentru cei care nu s-ar descurca cu atașasarea imaginilor virtuale precum și o zonă cu Întrebări și Răspunsuri care cuprinde informații utile, inclusiv parolele de acces necesare.

Licențiere: imaginea și denumirea OSboxes aparține deținătorilor de drept http://www.osboxes.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *