Salut, openSUSE Leap 42.2 ?

openSUSE a fost prima distribuție linux pe care am folosit-o. Utilizarea a fost pe parcursul mai multor ani, dar modificările din comunitate precum și unele probleme de funcționalitate m-au făcut să mă aventurez către alte sisteme de operare. În cele din urmă am constatat că situația era cam aceiași, poate doar la un grad mai redus. Despre ce vorbesc aici? Despre problemele cu sincronizarea pe verticală ce afectează plăcile video Nvidia sub KDE în special.

openSUSE Leap a rezultat după ce dezvoltatorii sistemului de operare au decis să se unifice câtuși de puțin cu compania SUSE, cea care dezvoltă versiunea pe bani a sistemului de operare cu același nume, având drept țintă mediul organizațional. Practic, se folosesc pachete sursă ale companiei SUSE împreună cu programele mai noi ce există la ora actuală, rezultatul openSUSE Leap.

În aproximativ 12 zile, se va lansa openSUSE Leap 42.2 și am de gând să încerc sistemul de operare atunci când timpul îmi va permite. Această versiune aduce printre altele cu sine, un nou Kernel Linux versiunea 4.4 LTS (versiune cu suport extins) și o nouă versiune de KDE 5.8. Fix aceste două lucruri mă interesează pe mine, căci sunt curios dacă problema mea cu sincronizarea pe verticală s-a rezolvat. În caz contrar mă pot ajuta de un tutorial ce spune că oferă o solutie… a se vedea la momentul respectiv :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *