Linuxfans.ro: aschia nu sare departe de trunchi

Acum trei saptamani va anuntam ca o noua comunitate de utilizatori linux a aparut si anume Linux Fans. Ideea de baza din spatele comunitatii punea accent pe un grad ridicat al libertatii de exprimare fata de alte forumuri. Personal sunt promotor FLOSS de mai bine de doi ani si aparitia unei comunitati care promoveaza linux ma determinat sa ma implic si sa dau o mana de ajutor.

De curand, asa cum anuntasem si pe forum, botii de spam au inceput sa isi faca aparitia si s-a decis pana la urma trecerea la activarea manuala a utilizatorilor. Din pacate pentru acuitatea mea vizuala in ultimele zile nu m-am simtit bine si nu am fost atent ce utilizatori resping si ce utilizatori activez, astfel ca azi Virgil incepe o discutie cu mine si ma intreaba de ce am sters de doua ori un utilizator. Da… se mai intampla sa mai gresesc si se pare ca aici am gresit de doua ori asa cum i-am zis si lui; greseli pe care mi le asum. Pe parcursul discutiei ma trezesc “fata in fata” cu un nou aspect de caracter al administratorului de forum Virgil. Eu sunt genul de persoana care nu isi pierde timpul cu prea multe intrebari asa ca am cautat sa aflu cateva detalii inainte de a lua o decizie. Aveti in prim plan faptul ca doar am gresit prin stergerea unui utilizator din cauza neatentiei de 2 ori si nu am facut ceva mai rau. De asemenea mentionez ca am creat din nou utilizatorul si am avut grija sa primeasca datele de logare.

Prima intrebare avea legatura cu functia mea:
“(12:45:12 PM) creationn—–/6C1118A2: bun si ptr asta trebuia sa imi iei functia de moderator ?
(12:47:03 PM) Virgil —-: da,trebuia…”

Prin comparatie m-as fi gandit ca atitudinea de “taie si spanzura” contravine ideii de libertate de exprimare si desigur a sansei de justificare, dar pana la urma este forumul sau si are tot dreptul sa il administreze cum doreste; pacat ca nu functia de moderator ma tinea acolo.

A doua intrebare cea care ma facut sa postez aceste randuri aici la MINE PE BLOG are legatura cu drepturile pe care asa de frumos le-a evidentiat Virgil in primul interviu pe care mi l-a acordat:
“(01:06:58 PM) creationn——/6C1118A2: apropo
(01:08:16 PM) creationn——/6C1118A2: as prefera ca data viitoare sa nu ma mai iei pe tonul “eu sunt sefu” munca pe care o fac in comunitatea pe care tu ai creat-o e voluntara
(01:08:40 PM) Virgil —-: nu-i cazul sa te arati jignit
(01:10:37 PM) creationn——/6C1118A2: si de ce sa nu ma arat ? nu am dreptul ?
(01:10:48 PM) Virgil —-: nu ai pt ce
(01:11:03 PM) creationn—–/6C1118A2: aha deci nu am dreptul
(01:11:08 PM) creationn—-/6C1118A2: inteleg
(01:11:12 PM) Virgil —-: nu,nu il ai “

Ultima intrebare a fost una aparte iar Virgil s-a confirmat sa nu raspunda la ea:
“(01:11:40 PM) creationn—–/6C1118A2: atunci te intreb sincer care este diferenta intre tine ca si admin si cei de la ubuntu.ro ?

(01:24:39 PM) Virgil —-: daca vrei sa ramai in continuare membru al acestei comunitati iti sugerez sa-ti bagi mintile in cap
(01:24:52 PM) Virgil —-: diferenta e mare,dar nu o vezi tu”

Unde o fi diferenta aia nu stiu, eu in comportamentul sau am vazut ceva… mai originar.

Din respect pentru aceeia care nu ma vor mai vedea pe forum si cu care m-am inteles bine, voi face aici la MINE PE BLOG un rezumat al celor trei intrebari: din primul interviu Virgil mi-a aratat aversiunea fata de cei de la ubuntu.ro care poate sunt sau nu sunt cu destule bube pe cap. Scormonind pe forumul celor de la ubuntu.ro am putut observa si eu zone in care au gresit dar si zone in care au procedat bine si eu as fi facut la fel. Acum daca privim mai sus raspunsurile date de Virgil eu unul constat, precum o zice si titlul, ca aschia nu sare departe de trunchi caci daca sarea, avea macar un gram de inteligenta/intelegere sa ma corecteze de prima data cand am gresit si sa nu imi dea cu “bocancul in gura” precum a afirmat despre alti administratori. Dar acum, de cand se afla pe propria lui “tarla” isi permite sa faca si drepturi in legatura cu ce anume opinii imi pot exprima chiar si intr-o conversatie privata ca intre doi membri din administratia forumului. Sunt curios pe forum cum va face… Sfatul meu (la modul general): cercetati si aveti grija pe unde va inscrieti caci nu stiti ce specimene cu doua fete gasiti.

Astfel in incheierea articolului imi prezint de buna voie demisia:
Stimate (desi nu meriti denumirea asta) administrator de forum Virgil, tin sa te anunt ca mi-a facut placere sa dau o mana de ajutor comunitatii pe care tu si Dacian ati construit-o, la fel cum te anunt ca nu dau doi lei pe functia de moderator care crezi tu ca ma tine legat de forumul tau; eu sa fiu sanatos si apt sa pot contribui. In urma conversatiei cu tine Virgil am constat decat ca esti un genul de om parvenit care la randul sau a dorit sa controleze un spatiu virtual doar ca sa arate altora (ubuntu.ro) ca poate sa faca si el asta. Ciudat este faptul ca acel utilizator este si pe forumul ubuntu.ro ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva te-ai apucat sa le furi utilizatori, un lucru nu tocmai etic in viziunea mea pentru linuxfans.ro, acesta fiind al doilea motiv pentru care nu doresc sa mai fac parte din comunitatea in care ai tu mai multe drepturi decat mine precum frumos mi-ai sugerat. In incheiere urez multa bafta comunitatii si utilizatorilor care se vor inscrie de buna voia in ea cat si celor care sunt pescuiti de prin alte comunitati doar de dragul de a mari numarul de inregistrari pe forum.

ATENTIE: aceasta este ultima oara cand mai spal rufe in public din partea unor administratori frustrati si plini de aversiune fata de locurile unde nu isi gasesc pacea caci pe mine nu ma intereseaza sa prezint cititorilor mei asemenea rahaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *