In centrul atentiei: Razor-qt

logo-razorqtIeri cand am anuntat lansarea mediului de lucru KDE 4.8.2 am crezut ca va fi ultima data cand voi mai aduce in vedere vreun program sau platforma bazata pe Qt pe saptamana asta. Se pare ca m-am inselat caci alaturi de medii de lucru precum KDE, Gnome, Cinnamon, Mate, Xfce si LXDE a mai aparut inca o alternativa ce zic eu ca merita sa fie in centrul atentiei si anume mediul de lucru Razor-qt.

Astfel, la o numaratoare simpla observam ca avem doua medii de lucru grase si umflate care mai au putin si ne dau impresia ca desktopul este de fapt o tableta, alte doua medii de lucru care au ales sa treaca la o dieta formata din cereale integrale pentru a nu schimba numarul de la haine si alte doua care… dintr-un motiv sau altul prefera sa tina post negru pe cat mai mult posibil.

Oare unde se incadreaza Razor-qt? Conform definitiei data de dezvoltatori Razor-qt este: …an advanced, easy-to-use, and fast desktop environment based on Qt technologies. It has been tailored for users who value simplicity, speed, and an intuitive interface. Unlike most desktop environments, Razor-qt also works fine with weak machines. You can use either all of them or part of them. Razor-qt works with various WMs, most of Razor developers use Openbox. But it’s no problem to take any modern WM from fwwm2 to kwin (yes, KDE without Plasma Desktop is possible too).” Deci la o prima vedere acest mediu de lucru stie cand sa devina un fel de gras dar fara prea multe kilograme pe el dar stie sa tina si regim atunci cand situatia o cere, ceea ce nu este rau daca e sa ne gandim la utilizatorii cu calculatoare mai slabe.

Asemeni imbinarii dintre Yin si Yang, Razor-qt reuseste sa imbine o platforma puternica cu un gestionar de ferestre precum Openbox. Mediul de lucru poate fi instalat pe distributii linux precum Ubuntu, openSUSE, Fedora, Arch Linux, Gentoo folosind sursele de pachete specifice sau alternativ prin compilarea codului sursa dupa cum este prezentat in cadrul saitului. Daca o sa alegeti sa folositi acest mediu de lucru va doresc utilizare placuta si va astept cu un feedback aici pe blog. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *