Linux Mint 15 “Olivia”

linux-mint1Când vine vorba despre distribuția linux numărul 1, majoritatea utilizatorilor se gândesc la Ubuntu, o distribuție pe care eu personal nu o ”înțeleg prea bine” chiar dacă se intitulează ”user-friendly” și chiar dacă Mark Shuttleworth a anunțat că defectul numărul 1 al sistemului de operare ca fiind rezolvat. Ca și mulți alții mă simt oarecum clasic când vine vorba despre interfața grafică și mediul de lucru de aceea consider Linux Mint ca fiind un Ubuntu demn de gusturile mele.

De curând fanii acestei distribuții au la dispoziție o nouă versiune pe care după caz să o testeze sau de ce nu să o instaleze ca actualizare pentru versiunile mai vechi. Linux mint versiunea 15, nume de cod Olivia, aduce cu sine următoarele schimbări notabile:
– MATE versiunea 1.6
– Cinnamon 1.8
– un nou meniu de autentificare construit pe baza HTML5
– două noi unelte de administare a sistemului de operare Software Sources” și respectiv “Driver Manager”
– mini-aplicații pentru desktop, a.k.a ”desklets”
– mbunătățiri pentru managerul de fișiere Nemo

Mai multe informații despre Linux Mint 15 “Olivia” pot fi regăsite în cadrul paginii specifice acestei versiuni. Pentru a descărca această versiune a sistemului de operare alegeti mirror-ul românesc ServerHost, care conține imagini iso pentru arhitecturile pe 32 de biți și respectiv 64 de biți, pentru mediile de lucru MATE și Cinnamon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *